Ve vedení ODS nezůstane kámen na kameni

19.06.2010 7:02

Na blížícímse kongresu se schyluje k téměř kompletní obměně vedení ODS. Lze říci, že nezůstane kámen na kameni.

Ve vedení ODS nezůstane kámen na kameni

Expředsedu ODS Mirka Topolánka nahradí současný lídr a místopředseda pověřený vedením strany Petr Nečas. Tím se uvolní jedno křeslo řadového místopředsedy.

Místopředseda Ivan Langer z Olomouckého kraje po svém vykroužkování, kdy se nedostal do sněmovny, místopředsednický post již obhajovat nebude stejně jako Petr Gandalovič z Ústeckého kraje. Petr Bendl stáhnul kandidaturu poté, co nezískal podporu ve svém Středočeském regionu. Ze čtyřech řadových místopředsedů tak již nebude obhajovat svůj místopředsednický post nikdo. Pozici prvního místopředsedy si pravděpodobně udrží pražský David Vodrážka.

Sedm statečných kandidátů na místopředsedy

O čtyři místopředsednická křesla se utkají Pavel Drobil ze Severomoravského kraje, Pavel Blažek z Jihomoravského kraje, Alexandr Vondra z Ústecka, Jiří Pospíšil z Plzeňského kraje, Miroslava Němcová z Vysočiny, Milan Cabrnoch ze středních Čech a Martin Kuba z Jihočeského kraje.

Bude se i volit nová výkonná rada ODS. Svou pozici v grémiu mají jistou z titulu své funkce Petr Tluchoř jako znovuzvolený šéf poslaneckého klubu, Tomáš Julínek jako šéf klubu senátorů ODS, Miroslav Ouzký jako předseda eurposlaneckého klubu, dále neformální členové grémia Přemysl Sobotka jako předseda Senátu a Jan Zahradil jako místopředseda europarlamentní frakce Evropských konzervativců a reformistů.

Více o kongresu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…