Pamětník ODA Kroupa: Pražskou ODS porazí i knížecí dýmka

20.06.2010 7:37

Možná kandidatura bývalého stranického kolegy Dlouhého na místo pražského primátora by podle dřívějšího předsedy ODA Kroupy přinesla úspěch.

Pamětník ODA Kroupa: Pražskou ODS porazí i knížecí dýmka

V souvislosti s kandidátem na primátora Prahy za TOP 09 se dle zdrojů redakce začalo skloňovat jméno dlouholetého ministra za Občanskou demokratickou alianci Vladimíra Dlouhého. Ani místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, ani předseda její pražské organizace František Laudát však tuto informaci nepotvrdili.

Nedonesla se ani k bývalému stranickému kolegovi Dlouhého z dnes už neexistující ODA Danielu Kroupovi, který straně v letech 1998 až 2001 šéfoval. Bývalý senátor pro ParlamentníListy.cz uvedl, že o nominaci Dlouhého neví, ale naděje proti konkurenci občanských demokratů by mu ve volbách rozhodně dával.

TOP 09 vybere příští týden z pětice oslovených

„Pokud dosud dominantní ODS bude pokračovat s lidmi, kteří se vyznamenali tak jako pan Jančík, uspěje proti ní i dýmka pana Schwarzenberga, tedy i Dlouhý," parafrázuje Kroupa okřídlený výrok z devadesátých let, že v Praze by vyhrála volby i Klausova tenisová raketa.

Kandidáty na pražského primátora bude TOP 09 vybírat z už oslovené maximálně pětice uchazečů v průběhu příštího týdne. Strana zvažuje dva možné scénáře. Vybrat na kandidátku lidi, kteří to takzvaně odmakají, nebo vsadit na mediálně známou tvář, jak se vyplatilo Věcem veřejným v případě nasazení Radka Johna do parlamentních voleb.

Související:

Dlouhý pražským primátorem? TOP 09 hledá Johna 

Ústečtí studenti: Paroubek přijel nepřipravený 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…