K9 dělí sněmovní funkce

21.06.2010 8:31

Zástupci všech stran, které voliči zvolili do Poslanecké sněmovny, dnes projednají rozdělení výborů a funkcí ve vedení dolní komory. Největší spor povedou patrně o to, kdo bude předsedou sněmovny.

K9 dělí sněmovní funkce

Rodící se koalice dala už v minulých dnech najevo, že si chce pro sebe zabrat i křeslo předsedy Poslanecké sněmovny. Jenže to si ČSSD nechce nechat líbit. Do čela komory už navrhla Lubomíra Zaorálka.

Ještě před schůzkou se sejdou představitelé stran ODS, TOP 09 a VV, aby projednali své nominace. Jejich kandidátem by mohla být například dosavadní první místopředsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Místopředsedkyní by se pak chtěly stát poslankyně Kateřina Klasnová (VV) a Vlasta Parkanová (TOP 09).

Ačkoliv lídr ODS Petr Nečas už dříve prohlásil, že ve vedení nechce žádného komunistu, poslanecká frakce KSČM navrhne na místopředsedu Vojtěcha Filipa. Tuto funkci zastával od roku 2002.
    

Pokud jde o rozdělení výborů, doposud není jasné, kolik jich vlastně bude. Strany ODS, TOP 09 a VV se shodly na snížení jejich počtu. Z 91 dosud existujících sněmovních výborů, podvýborů a komisí by mělo podle nich vzniknout 66 podobných struktur.

Foto: Hans Štembera

Čtěte více:

Ve sněmovně má „zmizet" 25 výborů a podvýborů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…