Ztohoven se štítí Paroubka. Proč, ptá se expředseda

22.06.2010 9:35

Ať dělá, co dělá, zavděčit se nemůže. Podporu bývalého předsedy ČSSD odmítla skupina Ztohoven poté, co se Paroubek zastal její akce Občan K.

Ztohoven se štítí Paroubka. Proč, ptá se expředseda

Zklamání připravila bývalému šéfovi sociální demokracie Jiřímu Paroubkovi umělecká skupina Ztohoven, když odmítla jeho podporu, kterou jim na facebooku věnoval za akci Občan K. „Se vzpomínkou na Paroubkovo jednání v rámci brutálního policejního zákroku na účastníky CzechTeku v roce 2005 vnímáme jeho dnešní slova jako nepodařený a nekalý vtip. S touto osobou nechceme mít nic společného," distancoval se od bývalého premiéra vyjádřením pro on-line deník TÝDEN.CZ mluvčí Ztohoven.

Paroubkova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Jsem poněkud překvapen reakcí skupiny Ztohoven na můj občanský postoj vůči jejich aktivitě. Myslel jsem si totiž, že jsou to lidé, kteří nepodléhají mediálním klišé a jejich polozprávám, které vytvářejí mýtus. Myslel jsem, že Ztohoven je skupina lidí, která věří sama sobě a svému úsudku a ne tomu, co je jim servírováno k věření," dovolává se bývalý předseda ČSSD toho, co je skupině vlastní.

CzechTek už politikovi asi nikdo neodpáře

Paroubek však na svém postoji, kdy podpořil happening, na kterém členové Ztohoven představili svůj projekt Občan K, trvá. „Může mi to být líto, ale nic to nemění na tom, co říkám a o čem jsem přesvědčen: v tom, co udělali, mají pravdu a pomohli poukázat na problém. Z mé strany to ovšem není ani povrchní, ani osobní," reaguje Paroubek na slova mluvčího Ztohoven.

Bývalý premiér se opakovaně brání nálepce toho, kdo byl odpovědný za události před pěti lety. „Jinak všem, kdo mi vyčítají zákrok na CzechTeku: nechápu dodnes, proč je mi tento zákrok vyčítán. Jako předseda vlády jsem k němu nedával příkaz ani souhlas. To totiž v demokratické zemi předseda vlády ani dělat nemůže. To, že jsem se zastal policistů, kteří tímto způsobem vystupovali podle zákona, bylo doprovázeno také odsouzením brutality při některých policejních zákrocích," hájí se Paroubek.

Upozornili na možnou ztrátu svobody nás všech

Ve svém vyjádření se bývalý lídr ČSSD ještě jednou vrátil ke svému hodnocení posledního projektu svérázných umělců. „Skupina Ztohoven svým projektem Občan K. svobodu jiných nenarušila, ba naopak. Poukázala na možnost ztráty svobody nás všech," zdůrazňuje na závěr své reakce Paroubek.

Související:

Ztohoven zaujali Paroubka. Chválí je

Paroubek: Nejsem skaut, ale straně jako Zeman škodit nebudu 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…