Topolánek odevzdá byt, auto a chatu v Čeladné

24.06.2010 8:52

Majetkové vypořádání bude řešit hned po návratu z oblíbeného Toskánska bývalý premiér Topolánek. Podle deníku Blesk se má s exmanželkou Pavlou dohodnout na splacení čtyřmilionové hypotéky.

Topolánek odevzdá byt, auto a chatu v Čeladné

Od rozvodu s bývalou partnerkou Pavlou uplynuly už čtyři měsíce, přesto nemůže dlouholetý předseda ODS Mirek Topolánek klidně spát ani během líbánek, které tráví se svou druhou manželkou Lucií Talmanovou v oblíbeném letovisku v italském Toskánsku. Hned po návratu domů se totiž musí dohodnout na splacení čtyřmilionové hypotéky.

Bývalý předseda vlády se už při rozvodovém řízení letos v únoru s Pavlou dohodl, že jí přenechá byt na pražských Hradčanech, nové auto i chatu v Čeladné. Zbývá tak ještě vyřešit rozdělení hypotéky pražského bytu. Pořídili si ho před pěti lety za 8,5 milionu korun, což větší částí kryli hypotékou 5,25 milionu korun.

Topolánkovo tajemství, komu radí a za kolik

Podle posledního majetkového přiznání zbývalo Topolánkovi doplatit 4,2 milionu korun. O tuto sumu se má s bývalou manželkou, jíž byt přenechal, rozdělit rovným dílem. Právě o způsobu úhrady se má příští týden po návratu z Itálie s Pavlou domluvit.

Blesk připomíná, že po odchodu ze Sněmovny a poté i z funkce předsedy ODS přišel o pravidelný příjem a nyní se musí spolehnout pouze na to, co si vydělá jako živnostník. Čím se ale přesně zabývá, není jasné. V hodnotící zprávě, kterou zaslal na víkendový kongres své strany uvedl: „Teď už radím za peníze." Komu dává své rady a jak si je cení, zůstává otázkou.

Čtěte také:

Mirek Topolánek se oženil s přítelkyní Lucií Talmanovou

Pavla Topolánková svého muže milovala, teď je jí fuk

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…