Paroubek má problém. Kvůli Altnerovi může přijít o všechno

24.06.2010 13:16

Advokát Zdeněk Altner se nevzdává. Poté, co podal žaloby na celou sociální demokracii, se nyní opírá i do jejího exšéfa samotného.

Paroubek má problém. Kvůli Altnerovi může přijít o všechno

S žádostí o obstavení majetku bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka se advokát Zdeněk Altner obrátil na Obvodní soud pro Prahu 1, kde na exšéfa sociálních demokratů podal i žalobu.

Altner podal již v polovině června žalobu proti ČSSD kvůli zaplacení 176 milionů korun coby náhradu za utrpěné škody.

Žádost o obstavení Paroubkova majetku se rozhodl podat poté, co byla v internetové databázi katastru nemovitostí vyznačena plomba k nemovitostem areálu Lidového domu.

"To tedy znamená, že ČSSD nemůže s tímto majetkem nakládat, tedy tento areál prodávat," uvedl Altner. "Soudu jsem proto ve čtvrtek navrhl, aby předběžným opatřením s obstavením majetku ČSSD a společnosti Cíl obstavil také majetek Jiřímu Paroubkovi," dovysvětlil.

Nejasné finanční poměry

Návrh na předběžné opatření na obstavení majetku sociálních demokratů podal Altner již dříve, a to proto, že nyní podle něj není jisté, jaké jsou skutečné majetkové poměry této strany.

Advokát stranu zastupoval u Ústavního soudu v roce 2000. Tehdy soud konstatoval, že ČSSD po sloučení se zahraniční sociální demokracií navazuje na tradici této české strany před rokem 1948 a má tak na užívání Lidového domu právo.

Foto: ans Štembera

Více čtěte:

Altner opět útočil žalobami na ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…