Proč Topolánek prodává? Ptali jsme se exšéfa Blesku

28.06.2010 16:55

Proč je bývalý předseda ODS Mirek Topolánek stále ve středu pozornosti zvláště bulvárních médií a jak dlouho může tento zájem trvat? Redakce se zeptala na názor bývalého generálního ředitele české pobočky Ringieru, který vydává Blesk, Tomáše Böhma.

Proč Topolánek prodává? Ptali jsme se exšéfa Blesku

Podle Böhma je o Topolánka stále zájem, protože to je bývalý premiér a expředseda nejsilnější pravicové strany, který skončil v politice teprve nedávno. Topolánek rovněž zatím přesvědčivě nevysvětlil své kauzy, proto po něm bulvár stále jde.

Gross již proprán 

„Například u expremiéra Stanislava Grosse byly všechny jeho kauzy již v médiích důkladně proprány. Svou roli samozřejmě hraje i čas. Za delší dobu může zájem opadnout. Také bude důležité, zda se objeví nějaká nová kauza u vysoce postaveného politika, která by Topolánka zastínila," řekl pro ParlamentníListy.cz Tomáš Böhm.

Redakce se rovněž zeptala, zdali sledování Topolánka v Toskánsku není příliš drahé a zdali se to vyplatí.

Záleží na prodaném nákladu 

„Drahé to být příliš nemusí. Zdali se to vyplatí, se vždy ukáže na prodaném nákladu. Všechna média jako hlavní kritérium sledují výši prodaného nákladu. Pokud bude Topolánek stále lidi zajímat a bude po něm mezi lidmi poptávka, která se projeví v prodaných výtiscích, tak se o něj média budou nadále zajímat," odpověděl Böhm.

Osudová vila

Mirek Topolánek s manželkou Lucií, synem Nicolasem a se starším synem Tomášem tráví dovolenou v Toskánsku u přístavu Porto Santo Stefano ve stejné vile, o níž před rokem jeho poradce Marek Dalík tvrdil, že je pouze pronajatá. S informací přišel Blesk.

Pokud by však byla pravda, že pronájem vily na měsíc je loni stál 770 tisíc korun, letos by za 14 dní, které tam podle informací Blesku stráví, 385 tisíc korun. Může si to však nyní nezaměstnaný muž dovolit, když ještě musí splácet hypotéku, byt exmanželky Pavly, školu svého syna Tomáše v USA a další výdaje? Topolánek tvrdí, že může. 


Čtěte také:


Koláž: Hans Śtembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svérázy podnikání a obchodování v Číně. Nahlížíme do zákulisí Expa postsocialistické Evropy

9:01 Svérázy podnikání a obchodování v Číně. Nahlížíme do zákulisí Expa postsocialistické Evropy

REPORTÁŽ Obavy z kopírování výrobků, ale i velká vděčnost za čínskou pomoc. Takové jsou dojmy report…