Archiváři podporují Hazdru. V čele ÚSTR by měl prý zůstat

28.06.2010 15:29

Kvůli tomu, že Hazdra odvolala šéfa Archivu bezpečnostích složek, možná přijde o místo i on sám. Archiváři jsou ale proti.

Archiváři podporují Hazdru. V čele ÚSTR by měl prý zůstat

Česká archivní společnost podpořila ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) Zdeňka Hazdru v odvolání šéfa Archivu bezpečnostních složek Ladislava Bukovszkého. Hazdra jako důvod odvolání uvedl nespokojenost s Bukovszkého prací.

Hazdra ale Bukovszkého sesadil i přesto, že proti jeho záměru vystoupila  rada ÚSTR. Kvůli tomu tak hrozí odvolání i samotnému Hazdrovi.

Znepokojení archiváři

Česká archivní společnost v pondělí sdělila, že je situací, která v bezpečnostním archivu za Bukovszkého šéfování nastala, velmi znepokojena.

Jeho odvolaný šéf prý nechal například zveřejnit materiály vojenské kontrarozvědky a naopak nezajistil fungování digitálního archivu.

Rada byla proti

Bukovszký ale skončil i přesto, že rada ústavu vyzývala, aby tuto zásadní personální změnu nechal až na nového ředitele ústavu.

Místopředseda rady Patrik Benda podá v důsledku toho v úterý návrh na odvolání Hazdry. Jako důvod uvede nerespekotování výzvy rady.

Více čtěte:

Hazdra odvolal Bukovszkého. Rada ho za to chce sesadit

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…