Řebíček přiznal jachtu. Vlček téměř čtyřmilionový dluh

01.07.2010 15:00

Zveřejnit své příjmy za dvě období museli tentokrát bývalí poslanci. Z dosud přístupných zaujme majetkové přiznání exministra Řebíčka s nákupem jachty, informuje Aktuálně.cz.

Řebíček přiznal jachtu. Vlček téměř čtyřmilionový dluh

Povinnost přiznat majetek museli bývalí poslanci letos hned dvakrát. Standardní majetkové přiznání za rok 2009 museli odevzdat do 30. června a protože skončilo i jejich funkční období, tak musejí nejpozději do 3. července podat přiznání za první pololetí tohoto roku. Momentálně ještě není možné zjistit, zda některý z poslanců svou zákonnou povinnost nesplnil. Majetkové přiznání totiž mohou poslat i poštou a jako oficiální datum podání je brán údaj na razítku z pošty.

Pikantní je, že u mnohých poslanců není možné jejich přiznání zkontrolovat, ačkoli je odevzdali. Mandátový a imunitní výbor, který na majetková přiznání zákonodárců dohlíží, zatím nemá jmenovaného předsedu. „Přístupné jsou pouze ty, které byly odevzdány do 3. června, kdy ještě mohli projít starým mandátovým a imunitním výborem," uvedl jeho tajemník Ladislav Žák. Právě k tomuto datu stará sněmovna skončila.

Jakubková dostala od sestry polovinu domu, expředsedu čekají splátky

To se týká například majetkových přiznání Jiřího Paroubka, Ivana Langera, Bohuslava Sobotky nebo v posledním období nejzadluženějšího poslance vůbec Daniela Petrušky, uvádí Aktuálně.cz. Splněno má exministr dopravy a končící severočeský poslanec za ODS Aleš Řebíček. V minulém roce si pořídil jachtu za 63,4 milionů korun a také vozy Škoda Superb za 1 milion a Mercedes-Benz Viano za 900 tisíc korun.

Ze známějších poslanců už je jasno o majetkových poměrech zelené poslankyně Věry Jakubkové. Ta získala v prvním pololetí mimo jiné darem rodinný dům za 950 tisíc. „Dům byl babičky a vlastnili jsme ho se sestrou na půl. Dohodly jsme se, že ho převezmu celý, takže sestra mi svou polovinu darovala," objasnila dar. V dostupných majetkových přiznáních vévodí sněmovním dlužníkům bývalý předseda Miloslav Vlček. U rakouské Privat Bank AG Linz splácí 3,7 milionů korun.

Čtěte také:

Bývalá firma exministra Řebíčka získala zakázky za 14 miliard 

Policie šetří prodej akcií Řebíčkovy firmy Viamont 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…