Jakl se zastává Boka: Není vulgární, pomáhá těm, které odepsali

05.07.2010 6:01

Tajemník prezidenta Ladislav Jakl odmítá, že by byl aktivista John Bok vulgární. Naopak je vhodným adeptem na křeslo Otakara Motejla.

Jakl se zastává Boka: Není vulgární, pomáhá těm, které odepsali

Prezidentský kandidát na ombudsmana John Bok není podle tajemníka prezidenta Ladislava Jakl vulgární, ale bojuje za práva lidí a nezávislou justici ve své společnosti Šalamoun. Proto jej Hrad nominoval na nástupce veřejného ochránce práv po zemřelém Otakaru Motejlovi.

"Neznám od pana Boka žádné vulgarity. Znám ale jeho usilovnou až buldočí práci ve prospěch těch, kterým se děje nějaká křivda. Dělá to dlouhá léta s plným úsilím jako nikdo jiný. Pomáhá těm, nad kterými všichni odstatní jen ohrnují nos," uvedl pro ParlamentniListy.cz Jakl důvody, proč by mohl být Bok novým ombudsmanem.

Bývalý disident Bok je znám svými expresivními výrazy. Na začátku roku například v Britských listech vedl polemiku s kritikem a publicistou Janem Rejžkem.

"Za totáče jsi byl posraný až za uši, a jen protože tě přizvali na Lipnici, tak jsi se stal hrdinou za pět minut dvanáct, když už šlo o hovno. Než o někom, ty ubožáku, budeš říkat, že je prase, tak si musíš v prvé řadě vzpomenout, co jsi dělal za totality ty sám. Sportovního pisálka. Režimního slouhu," napsal Bok Rejžkovi, který jej poslal do "prdele" kvůli jeho podpoře odvolání tehdejšího šéfa Ústavu pro studium totalitních režimů Jiřího Žáčka.

Ombudsmana bude volit Poslanecká sněmovna. Senát navrhl Annu Šabatovou a Ivu Brožovou, prezident pak Johna Boka a Evu Dundáčkovou.

Nestačíte rezignovat včas

Bok kritizoval to, že Brožová v současné době zastává funkci předsedkyně Nejvyššího soudu a nemohla by včas na tento post rezignovat, pokud by byla zvolena ombudsmankou.

"Přijetím kandidatury jste zpochybnila regulérnost výběru kandidátů Senátem, neboť jste odčerpala hlasy, které by jinak možná dostali řádně ustanovení konkurenti. Pokud byste za těchto okolností byla Poslaneckou sněmovnou zvolena, ostatní kandidáti by patrně uspěli se soudní žalobou na neplatnost vašeho zvolení," uvedl Bok.

Více čtěte:
Bok napsal Rejžkovi: Jsi zmetek a srab, až tě potkám, tak ti nařežu
Klausovi kandidáti na ombudsmana: Bouřlivák Bok a Dundáčková
Senát navrhl nástupkyně Motejla: Šabatovou a Brožovou

Fotokoláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…