Foldyna chce vyhodit Janečka za program ČT

07.07.2010 13:41

Nový poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna napsal na svůj facebookový profil, že vedení České televize jsou prasata a ředitel Janeček by se měl vyhodit. Rozčílil ho sváteční program ČT.

Foldyna chce vyhodit Janečka za program ČT

Nová tvář ČSSD ve sněmovně Jaroslav Foldyna se rozohnil na svém profilu na facebooku. Nelíbilo se mu, že Česká televize nevysílá na sváteční večer nic s národní tematikou.

„Zítra, na Státní svátek Mistra Jana Husa ... ty prasata z veřejnoprávní České televize dávají ve 20.00 hodin opět jako dnes film USA Funny Lady...to už je moc! Pan generální ředitel ČT patří vyhodit! ...okamžitě! ...fůůůůj!" napsal Foldyna v noci z pondělí na úterý na svůj internetový profil.

Janečku, strč si Funny Lady do p...!

Ve své zlobě zašel ještě dál, když připsal: „Pro ředitele České televize Janečka ...strčte si zitra Funny Lady do ...p...! Nenecháme si brát národní identitu ...od zaprodanců!" Tím Foldyna podle MF DNES myslel, že vedení ČT nadbíhá vysíláním amerických filmů silnému spojenci.

Podle něj jde o autocenzuru. „Jak je možné, že veřejnoprávní televize v hlavním vysílacím čase nepřipomíná svátky? Bolševik je v háji, ale on vlastně zůstal. Akorát má jinou podobu, je to taková autocenzura, být loajální vůči velkým bratrům. Za komunistů jsme se 28. října koukali na Křižník Potěmkin, za Hitlera se pouštěli Pěvci norimberští, no a za Američanů se dávají americké filmy. Pouštíme si to jak úchyláci. To je vymývání mozků českému národu," rozčiluje se Foldyna.

ČT podporuje českou kulturu, brání se Janeček

Generální ředitel ČT Jiří Janeček se k Foldynovým slovům vyjadřovat nechtěl. Prý nechce být vulgární jako on. Hájí ale program České televize. „O Janu Husovi jsme vysílali milionkrát a chystáme se o něm točit seriál. Česká televize podporuje naši kulturu svými projekty," bránil se Janeček. Přesto chce Foldyna řešit sváteční program televize v parlamentu.

Více: 

Foldyna k situaci v ČSSD: Spláchli jsme miliony do kanálu

Foldyna bojuje proti černým duším. Chce hromadné kontroly

Paroubka chci ve volbách přeskočit, věří si Foldyna

Foto:kr-ustecky.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…