Urban: V každé kapitole koaliční smlouvy vidím rozpory

11.07.2010 18:01

Prezident Václav Klaus v úterý pravděpodobně jmenuje novou vládu složenou z ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. Trojkoalice vydala už i vládní prohlášení. Místopředseda ČSSD Milan Urban však v tomto dokumentu vidí značné rozpory.

Urban: V každé kapitole koaliční smlouvy vidím rozpory

Několik zdrojů časopisu Reflex hovoří o tom, že Klaus možná už 13. července jmenuje novou vládu. Kancelář prezidenta to ale zatím nepotvrdila.

Občanská demokratická strana, TOP 09 a Věci veřejné se po vyjednávání o vytvoření koalice shodly na vytvoření vlády rozpočtové odpovědnosti, práva a boje proti korupci.

V preambuli koaliční smlouvy stojí, že bude provedena zásadní reforma veřejných financí s cílem zastavení zadlužování českých občanů. Dále se realizuje reforma důchodového systému a zdravotnictví. Také se přijmou opatření pro boj s korupcí a byrokracií.

Další cílem bude podpora podnikání, aby se vytvářela nová pracovní místa, a dojde ke zvýšení adresnosti sociálního systému. Tím se předejde plýtvání prostředků pro ty, kteří je skutečně potřebují.

Urban vidí rozpory například v zavedení školného a naznačované reformě penzijního systému a vyvedení peněz z důchodového účtu. Sporné jsou pro místopředsedu ČSSD i změny ve zdravotnictví.

„Myslím si, že ve vládním prohlášení také není to, co bychom očekávali, a to sice jak se bude vláda starat o růst ekonomiky a zaměstnanosti v České republice," řekl Urban novinářům po skončení televizní debaty. Podle něj by se v každé kapitole našly značné rozpory.

Související:

Reflex: Česko může mít vládu už 13. července 

Schwarzenberg a John budou místopředsedy vlády

Zajímavosti o vládě: Nečas je druhým nejmladším premiérem 

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…