Miliony za svatbu? Leoš Mareš ne, VV možná ano

12.07.2010 10:41

Svatba Víta Bárty a Kateřiny Klasnové v luxusním zámečku Chateau Mcely byla údajně luxusní záležitostí. Na tabuli byla nejvybranější jídla a pití, nechyběl ani let helikoptérou. Kolik ale taková svatba musela stát?

Miliony za svatbu? Leoš Mareš ne, VV možná ano

Předseda Věcí veřejných Radek John tvrdí, že stovka hostů, okázalá svatební hostina na zámečku, i výlet helikoptérou není nic neobvyklého.  

„Žádný luxus, bylo tam pouze sto lidí. K obědu byla knedlíčková polévka a svíčková. Žádný ohňostroj nebyl, protože to by se nelíbilo lidem ve vesnici. Měli jsme tak pouze ohňovou show," odpověděl John na tuto otázku v pořadu Frekvence 1 Pressklub.

Obřad se odehrál v zámecké zahradě v sobotu odpoledne. Svatební den se navíc neobešel bez večírku v zámecké zahradě, všude postávala stráž v dobových uniformách, střílelo se z historických děl, novomanželé vypouštěli bílé holubice a samozřejmě se jedlo a pilo jen to nejvybranější jídlo a pití.

Deník Blesk navíc přinesl informaci, že cena v zámeckém apartmá se pohybovala okol 17 tisíc korun, což je více, než si vydělá obyčejný člověk za měsíc. Polévka vyšla na čtyři stovky a biftek z jičínských býčků na 790 korun. Cenám obyčejných restaurací odpovídala akorát cena obědu pro psa, který stál 150 korun.

Na svatbu za víc než milión není klientela

Kolik svatební párty stála? „Všude se uvádějí nesmyslná čísla, ale na svatbu, která by stála více než milión korun, není v Čechách klientela," uvedla pro ParlamentníListy.cz Petra Sternbergová, která dělá svatby na klíč na zámku Jemniště, kde se před dvěma lety ženil i moderátor Leoš Mareš.

„U Mareše psal bulvár, že za svatbu zaplatil přes tři milióny korun, což je nesmysl. Přes můl miliónu nezaplatil. Zatímco u nás se cena apartmánu pohybuje za noc okolo třech tisíc korun, tak ve Mcelích to bylo před těmi dvěma lety 12 tisíc, ale nyní je to určitě méně. O 17 tisících pochybuji," dodala Sternbergová.

Jenže Vít Bárta je jeden z nejbohatších členů budoucí vlády a tak si cenu přes milión korun za svatbu může dovolit. Na zámku Mcely totiž měla před dvěma lety svatbu i modelka Kateřina Průšová a zaplatila za ni podle deníku Blesk.cz dva milióny korun. Zaplatil tedy i tolik Bárta?

Svatby na zámku jsou běžné

Svatby na zámku nejsou dnes nijak výjimečnou záležitostí. Nabízejí je snad všechny kraje Česka. Stačí si otevřít internet a do vyhledávače zadat svatba - zámek. A tam "vyjedou" nabídky.

„Cenu vám za svatební den nemůžeme okamžitě říci. Za hostinu to je tisíc korun na osobu. Pak se pohybuje na tom, jaké služby si budete přát," řekla ParlamentnímListům.cz Ivana Lechnýřová, která pořádá svatby na zámku Třešť na Vysočině.

„Pokud budete chtít slavobránu na zahradě, anebo bryčku s koňmi, pak ta platba bude vyšší," zmínila dále Lechnýřová s tím, že se cena obřadu určitě nevyšplhá přes 300 tisíc koru. "Například cena apartmánu se u nás pohybuje okolo osmi tisíc korun. Jestli si chcete obřad u nás objednat, musíte spěchat, termínů máme málo," konstatovala Lechnýřová.

Holubice drahé nejsou, hudebníci už ano

Svatební noc v apartmánu se v hotelu Jemniště, o němž již byla řeč, pohybuje okolo třech tisíc korun. Pronajmutí kaple pak stojí 45 tisíc korun, vypouštění holubic a fanfáry dva až tři a půl tisíce. "Za fanfáry ale můžete zaplatit i víc. Záleží na délce a případně na množství hudebníků," uvedla k nim Petra Sternbergová.

„Samozřejmě že když si objednáte vrtulník, či jachtu, což my nenabízíme, ale měl ji k dispozici právě Mareš, tak cena vyjde o mnoho desítek tisíc víc," dodala Sternbergová ze zámku Jemniště. „Stejně tak středověcí rytíři přijdou dráž. Ty musíme objednat," doplnila podnikatelka.

Helikoptéru asi platil Bárta

Nakonec to samé potvrdila i Lucie Buchtelová, která zařizuje svatby na zámku Mcely, kde se Klasnová s Bártou o víkendu brali.

„Středověká stráž v dobových uniformách byl dárek od jednoho ze svatebních hostů. Výlet helikoptérou si platili novomanželé sami," podotkla Buchtelová. „Cena za svatební menu je samozřejmě v relacích, které například uváděl bulvár. Ovšem musíte počítat s tím, že cena se v případě velké skupiny snižuje," upřesnila Buchtelová s tím, že polévka za čtyři stokoruny a biftek za 790 korun je nabídka z normálního jídelního lístku.

A výsledná cifra za svatební den na zámku? „To vám samozřejmě neřeknu. To je interní záležitost. Ovšem tak, jak se to psalo, tak je přemrštěná. U nás za velkou svatbu na klíč zaplatíte okolo sta tisíců, ale přes milión to určitě nepřesáhne. Cena do 500 tisíc je tak za svatbu zmiňovaných dvou politiků odpovídající," dodala lišácky Buchtelová.

Čtěte také:
John: Bártova svatba luxusní nebyla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…