Šéfredaktorka Klasnová odchází. V Pražanu zavládl smutek

13.07.2010 22:47

Místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová (VV) už nevede redakci stranických časopisů VV a Pražan. Funkci předala své zástupkyni Horákové, odcházela prý s těžkým srdcem.

Šéfredaktorka Klasnová odchází. V Pražanu zavládl smutek

Místopředsedkyně sněmovny za Věci veřejné Kateřina Klasnová je podle oficiálních stránek strany VV velmi vytížená mladá žena. Kromě jedné z velmi vysokých ústavních funkcí zastává i pozici šéfredaktorky časopisů Pražan a Věci veřejné.

Tedy alespoň podle oficiální prezentace, která je součástí webových stránek její politické strany. Ve skutečnosti ale Klasnová musela řízení dvojice titulů se svým novým angažmá ve sněmovně opustit.

V redakci bude nyní od rána do půlnoci zástupkyně Horáková

„To se prostě nedalo zvládnout. Pod dvěma jmény nám vycházelo několik mutací. Pražan existuje ve verzi pro celou metropoli, pak pro Prahu 1 a Prahu 5, tam jsou úplně jiné texty. Rovněž časopis Věci veřejné existuje ve dvou verzích. V praxi to pro šéfredaktora znamená práci od časného rána do noci. Každý den," popsala objem své dřívější práce novopečená místopředsedkyně dolní komory Parlamentu ČR a vystudovaná doktorka teologie.

Redakci obou periodik - v podstatě stranického tisku pro členy a příznivce VV - nyní převzala zástupkyně šéfredaktora Petra Horáková. „Byl to jediný člověk, kterému jsem to mohla předat. Ona bude skvělou nástupkyní Kateřiny Klasnové v čele redakce. Byla doslova mou pravou rukou," říká mladá politička a od víkendu i manželka hlavního sponzora strany VV Víta Bárty. Ten za partaj nyní usedne v Nečasové vládě jako ministr dopravy.

Odcházela s těžkým srdcem

Klasnová časopis vedla od jeho počátku. Ten se datuje ke vzniku strany VV v roce 2001, kdy nové politické uskupení zahájilo činnost. „Bylo to moje dítě, dlouholetá práce v periodiku, které se zabývá politikou, mi bude velice chybět. Opravdu se mi neodcházelo lehko," přiznává Klasnová. Z nakladatelství, pracujícího pro VV, ale tak úplně neodchází. „Vzhledem k tomu, že hodlám zůstat v zastupitelstvu Prahy 1, budu mít určitý vliv i na dění v obou časopisech. Chci i nadále nosit redaktorům zajímavé náměty na články, i sama publikovat," řekla dále pro ParlamentníListy.cz Klasnová.

Časopisy Pražan a Věci veřejné vycházejí jako stranický tisk nové vládní strany, která má v kabinetu Petra Nečase celkem čtyři ministry. Vlastní webové stránky nemá, internetová adresa casopisprazan.cz zájemce hned přesměruje na titulní stránku politické strany VV. Kromě nové šéfredaktorky Horákové tvoří redakční tým VV a Pražana ještě trojice redaktorů a jeden editor.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…