Konec Fridricha. Jde řídit teletext a internet ČT

14.07.2010 15:20

Ve svých funkcích v České televizi končí skutečně bývalá ředitelka programu Kateřina Fričová a bývalý ředitel zpravodajství Milan Fridrich. Jenže z televize neodcházejí – Fričová bude dál externě s televizí spolupracovat. A Fridrich bude řídit oblast nových médií, tedy internet a teletext.

Konec Fridricha. Jde řídit teletext a internet ČT

To, co bylo dlouho veřejným tajemstvím, tedy že se generální ředitel České televize Jiří Janeček zbavuje ředitele zpravodajství Milana Fridricha a také programové ředitelky Kateřiny Fričové je již oficiálně potvrzené. Dnes to na jednání Rady České televize zveřejnil sám Janeček, když představoval členům Rady ČT podrobnější informace o průběhu restrukturalizace televize.

„Překvápko", o němž Janeček mluvil v minulých dnech, se tak nekoná.

Prohlédněte si FOTOGALERII z jednání Rady ČT

„Nechte se překvapit," řekl totiž Janeček k dotazu na personální výměny ParlamentnímListům.cz v minulých dnech. Sdílní k personálním obměnám managementu nebyli ani předseda Rady ČT Milan Baumruk, či místopředsedkyně Helena Fibingerová.

Navíc Janeček ještě před několika měsíci, když oznamoval principy plánované restrukturalizace ČT, tvrdil, že s oběma manažery pro další měsíce počítá. Fričová měla v nové podobě fungování televize vést program ČT2, po dnešku je ale jasné, že ji vystřídá dosavadní personální ředitel Jan Mrzena. Tomu má s novou podobou programu druhého kanálu pomoci od 1. září bývalý ředitel Národní knihovny a Českého rozhlasu Vlastimil Ježek.

Fričová bude s televizí spolupracovat externě

„K 31.8. končí Kateřina Fričová, která se chce věnovat akademické činnosti, ale bude spolupracovat s televizí v externím svazku," konstatoval Janeček bez bližších podrobností s tím, že řízením programu bude do konce roku pověřená nynější ředitelka výzkumu Kristýna Taberyová     

Fridricha, který býval ředitelem zpravodajství a v novém konceptu televize s ním Janeček počítal na místo šéfa zpravodajské čtyřiadvacítky, vystřídá bývalý zpravodaj ČT v USA a současný šéf Janečkovy kanceláře Roman Bradáč. Fridrich bude místo toho řídit oblast nových médií, tedy internet České televize, webové stránky ČT24 a teletext.

Novým šéfem všech čtyř programů České televize, tedy ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 - podle Janečka se bude tato funkce jmenovat programový manažer - se stane Radek Žádník, který dosud pracoval pro poradenskou společnost Deloitte. ČT1 povede dramaturg, scenárista a hudebník Radan Dolejš a ČT4 Sport bude mít na starosti Jiří Ponikelský.

Janeček na jednání popsal i další podrobnosti k restrukturalizaci televize - například jak se mají tematicky vymezovat do budoucna zmiňované čtyři kanály, na kterých veřejnoprávní televize vysílá. "Bude to evoluční proces a budu dbát na to, aby restrukturalizace proběhla v pořádku," podotkl Janeček. Rada nakonec jeho materiál vzala na vědomí bez podrobnějších připomínek.

Čtěte také:
Janečkova restrukturalizace: Fričová skončí ve vedení ČT

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …