Paroubkova nevrlost ta tam. Směje se na paparazzi

15.07.2010 10:07

Jiří Paroubek si zřejmě užívá toho, že již není středobodem politiky. Místo toho, aby totiž na fotografy z bulvárních plátků hrozil, tak se nyní usmívá. Dokonce je při fotografování i pozdravil. Co se to s Paroubkem stalo?

Paroubkova nevrlost ta tam. Směje se na paparazzi

Nepovedlo se mu stát se premiérem a poté ani předsedou rozpočtového výboru. Jeho straníci z ĆSSD proto přemýšleli kam s ním. „Ať kandiduje do Senátu. V horní komoře by se mu snad podařilo získat autoritu," šuškali si pak mezi sebou stranické špičky.

Zřejmě se zalekli Paroubkova výroku o blondýnách ve sněmovně. Když se totiž Paroubkovi nepodařilo chopit otěží „rozpočťáku", spustil nenávistnou slinu vůči novým kolegyním. „Máme ve sněmovně x blondýn, které nemají ani životní zkušenosti a o jejich odborné způsobilosti bych si troufl vážně pochybovat, " řekl pro média.

Jako mávnutím kouzelného proutku se ale bývalý předseda náhle proměnil: zamračený výraz vystřídaly přívětivost a úsměv. Deník Aha ve čtvrtek dokonce spolu s fotografií, na níž je zachycen při procházce se psem ve Vraném nad Vltavou, kde má chalupu, popsal, jak Paroubek sám  fotografa pozdravil. Co se to s bývalým předsedou ČSSD, který byl přezdíván „buldozer" ale stalo? Vysvětlení je nasnadě.

Teď pro nás začalo vysvobození

„Tři roky jsme s manželkou žili v bunkru, obléháni nenávistí velké části médií. Takže to pro nás je trochu vysvobození. Z lidského hlediska mohu říct, že několik týdnů už zase žiju," vysvětlil nedávno Paroubek o nově nabyté svobodě.

Pro časopis Týden před pár dny navíc ke svému „lehkému bytí" dodal:  „Je příjemné chodit po ulicích a těšit se ze spontánních reakcí lidí. Nikdy jsem v Praze ani v Ústí nezažil tak srdečnou atmosféru ve vztahu ke mně."

Je ale možná jen otázkou času, jestli mu dobrá pohoda vydrží i nadále. Ve středečním rozhovoru pro Hospodářské noviny totiž naznačil, že je stále naštvaný na sociální demokracii. „Já za dvacet let, co jsem v ČSSD, znám způsob chování straníků a nic mne nepřekvapí. Od ČSSD tak nic nečekám," podotkl pro deník mimo jiné.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…