O titul přijde 15 lidí. Jančík mezi nimi nebude

15.07.2010 22:46

Plzeňská právnická fakulta se nakonec rozhodla odebrat pouze patnáct titulů z navrhovaných 69. Jedná se většinou o tituly Mgr., bývalý starosta Prahy 5 Milan Jančík o titul JUDr. nepřijde.

O titul přijde 15 lidí. Jančík mezi nimi nebude

Západočeská univerzita v Plzni se nakonec rozhodla vzít titul jenom 15 osobám z celkových 69 navrhovaných. Většinou se jedná o studenty magisterských oborů. Podle informací Aktuálně.cz fakulta odebere tituly především lidem, kteří studovali méně než rok, nebo jim bylo uznáno předchozí studium před dvaceti lety, což podle zákona není možné.

"K odebrání přistoupíme u případů, kde je extrémně krátká doba studia, nebo kde bylo uznáno studium, které nemělo být uznáno, a kde je to tak zjevné, že ani ten student si nemohl myslet, že to nabyl v dobré víře," uvedl František Korbel, jenž se podílí na přípravě správního řízení. "Bude to křehká věc, kterou bude přezkoumávat soud."

Studium za dva měsíce neprošlo

Online deník Aktuálně.cz ví, o která jména půjde. O titul přijde například podnikatel Jan Harangozzo, jenž figuroval v kauze konkurzních podvodů soudce Berky. Dalšími adepty na odebrání titulu jsou představitelé policie - například bývalá policejní vyšetřovatelka Monika Kocourková, bývalý náměstek policejního prezidenta Jan Brázda, či současný šéf odboru hospodářské kriminálky v Ústí nad Labem Petr Martínek.

Škola představitelům policie většinou uznala studium policejních škol za hlubokého socialismu nebo dokonce v Sovětském svazu. Podnikatel Jan Harangozzo vystudoval za pouhé dva prázdninové měsíce. Vyšetřovatelka Kocourková za tři.

Malé doktoráty nejspíše odebírány nebudou

Problémy má škola s odebíráním takzvaných „malých doktorátů". O titul JUDr tak nejspíše nepřijde bývalý starosta Prahy 5 Milan Jančík ani jeho známá Andrea Češková.

Těm, kteří nebyli studenty fakulty se totiž špatně nedostatky ve studiu dokazují. Zhruba polovina dalších plzeňských absolventů, s nimiž škola zahájila správní řízení, doložila potřebné doklady, a ani oni o titul nepřijdou.

Více:

ČSSD opět navrhne zákon na odebírání nepoctivých titulů

Ohlídal (ČSSD): Kauza s tituly se netýká jen plzeňských práv

Primátorka Řápková má výpadky ve znalostech z práva

Foto.Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…