Petr Fejk primátorem: KDU, SZ a spol. horečně jednají

16.07.2010 10:39

EXKLUZIVNĚ Do pražských komunálních voleb se spojí Strana zelených s SNK-ED, lidovci a EDS. Za kandidáta na primátora chtějí nominovat Petra Fejka, bývalého ředitele ZOO Praha.

Petr Fejk primátorem: KDU, SZ a spol. horečně jednají

Bývalý ředitel ZOO Praha Petr Fejk bude možná nakonec skutečně kandidovat v pražských komunálních volbách. Za primátora ho chce mít nový volební blok Strany zelených, SNK-ED, EDS a lidovců.

Serveru ParlamentníListy.cz to prozradil dobře informovaný zdroj blízký vedení pražské KDU-ČSL. Podle něj se Fejk o své kandidatuře definitivně rozhodne během víkendu.

Představitelé stran, kteří sestavují společnou kandidátku, jejíž pracovní název podle informací redakce zní "Koalice pro Prahu", ale nechtějí o volebním bloku hovořit, dokud nebude „na papíře".

Jednáme, nerušit 

„Smlouva ještě není podepsána, ale chýlí se to k závěru. Já bych Petra Fejka uvítal," řekl ParlamentnímListům.cz předseda pražské SNK-ED Jiří Witzany. Také šéfka pražských zelených podrobnosti tají: „Do úterka bychom se měli o koalici dohodnout. Do té doby ale nechci nic komentovat."

Podobně o volebním bloku hovoří i úřadující předsedkyně lidovců Michaela Šojdrová. „Petr Fejk je jméno, o kterém se vážně mluví a já bych ho uvítala. Jednání ovšem stále ještě probíhají." Reakci Fejka se redakci získat nepodařilo.

Podle informací ParlamentníchListů.cz podpoří „Koalici pro Prahu" bývalý prezident Václav Havel.

O kandidatuře Fejka na pražského primátora se v minulosti hovořilo v TOP 09. Konzervativcům podle vedení pražské organizace nabídl své služby. Fejk to ale popřel.

Petr Fejk vedl pražskou zoo třináct let. Do povědomí veřejnosti se dostal restaurací zahrady po ničivých povodních v roce 2002. Nyní působí jako ředitel České národní budovy v New Yorku.

ČTĚTE TAKÉ:

Ze všech firem světa si Tůma vybral magistrát. Odborníci se diví
Exguvernér ČNB Tůma kandidátem TOP 09 na primátora

Foto: Archiv

reklama

autor: Jan Černý

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…