Pospíšil vyhodí náměstky spojované s Němcem

16.07.2010 13:08

Ani v době Topolánkovy vlády tehdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil nedělal v resortu spravedlnosti takové čistky, jaké ohlásil nyní. Přiznal totiž, že z ministerstva vyprovodí hned tři náměstky.

Pospíšil vyhodí náměstky spojované s Němcem

Se jmenováním nových ministrů a uváděním do úřadů pokračují rozsáhlé personální změny v jednotlivých resortech. Výjimkou není ani ministerstvo spravedlnosti. Jiří Pospíšil deníku Právo oznámil, že z ministerstva odejdou náměstci, kteří jsou spojováni s bývalým šéfem spravedlnosti Pavlem Němcem. Ten resort spravedlnosti vedl v letech 2004 až 2006.

A kdo by se tedy měl z ministerstva odporoučet? Jedná se o prvního náměstka Marka Görgese, ekonomického náměstka Jaroslava Gacku i vrchního ředitele dohledu a justice Vladimíra Chrásteckého.  

Odvoláním zmíněné trojice prý Pospíšil plní svůj slib, že "odstřihne lidi Němce" od ministerstva. "Je to kombinace vztahu těchto lidí k bývalé paní ministryni (Daniele Kovářové), a tedy i k Pavlu Němcovi, i samotné odbornosti," řekl ministr. Dodal, že si nedokáže představit další spolupráci ministerstva s advokátní kanceláří, v níž Němec působí.

Němec má prý pod palcem tendr

O Němcově vlivu na chod ministerstva spravedlnosti se šuská již delší dobu. Němcova advokátní kancelář totiž spolupracuje s resortem na podobě tendru na provozování elektronického systému domácího vězení.

Jenže Kovářová Němcův vliv na tuto zakázku vždy popírala. Miliardový tendr  nicméně nedávno pozastavil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Pavel Němec je jednou z osob, se kterými vedla bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová soudní spor kvůli označení "justiční mafie". Benešová totiž nemohla Němcovi zapomenout, že ji odvolal z místa nejvyšší státní zástupkyně a nechal ji nahradit Renátou Veseckou.

Foto: mv.cz

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…