Janoušek údajně vydělává na změně územního plánu

17.07.2010 13:49

Šedá eminence pražského magistrátu a blízký přítel primátora Pavla Béma díky změně územního plánu města vydělá desítky až stovky milionů.

Janoušek údajně vydělává na změně územního plánu

Klíč je jednoduchý. Jeho pozemky byly dosud v územním plánu vedeny jako nelesní, tedy travnaté plochy. V nové verzi plánu jsou ovšem označeny jako plochy určené pro výstavbu.

A výsledek přinese solidní výdělek. Rozdíl mezi výkupní cenou nelesní plochy a plochy určené pro výstavbu je totiž zhruba 250krát vyšší.

"Pozemek označený v katastru nemovitostí jako zemědělský půdní fond se v Praze 4 - Podolí podlé mého odhadu dá koupit kolem 30 korun za metr čtvereční. A pozemek určený pro výstavbu by tu mohl stát až 8 tisíc za metr čtvereční," vyčíslil pro Blesk hodnotu jednotlivých typů pozemků Pavel Zámečník z M&M reality.

Pozemek o celkové výměře 3 860 metrů čtverečních tedy podnikatel koupil nejvýše za 115 800 korun. Prodat by jej ale mohl za 30 880 000.

Změnu územního plánu schválila rada hlavního města, čeká ještě na zářijové schválení zastupitelstvem. Potřeba je 36 hlasů, ODS v zastupitelstvu disponuje 42 hlasy.

Čtěte také:
John (VV): ČSSD  Lži a pomluvy pro českou veřejnost

Foto: golf.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…