Moravec, Wollner i Drtinová zůstávají, říká Bradáč

20.07.2010 18:56

Nový šéf zpravodajské ČT24 Roman Bradáč odmítl spekulace, že by v televizi mohla skončit moderátorka Daniela Drtinová nebo Marek Wollner. Podporu má i moderátor Václav Moravec.

Moravec, Wollner i Drtinová zůstávají, říká Bradáč

Personální změny v České televizi pokračují, budou padat další hlavy. Alespoň v tomto duchu přinesl zprávu server iDnes.cz. Zmínil moderátorku Danielu Drtinovou a dramaturga publicistického pořadu Reportéři ČT Marka Wollnera. Nový šéf zpravodajství Roman Bradáč však pro ParlamentníListy.cz tyto informace důrazně popřel.

"Považuji to za naprostý nesmysl. S paní Drtinovou i panem Wollnerem jsem dopoledne hovořil. Oba pochopili, že jde o dezinformace," řekl Bradáč redakci.

Dodal, že se jedná o dlouholeté zkušené pracovníky České televize a profesionály, se kterými nadále počítá. Obdobně hovoří o hlavní mediální tváři televize Václavu Moravcovi, kterého považuje za jednoho z nejlepších novinářů v zemi.

Moravec vyčnívá, vždy bude terčem kritiky

Kritiku Hradu nebo některých politiků vůči Moravcovi, který připravoval hlavní předvolební debaty a každou neděli moderuje Otázky Václava Moravce, odmítá. "Pokud budete vyčnívat jako Václav Moravec, tak musíte počítat s nějakou formou kritiky, ale to je všude na světě," dodal Bradáč.

Jméno nového šéfredaktora zpravodajství Karla Nováka Bradáč nechtěl výslovně potvrdit. "S Karlem Novákem o tomto postu jednám, rozhodnu ale, až budu jmenován ředitelem zpravodajství a to je od prvního srpna," nechtěl o jednotlivých jménech Bradáč hovořit před oficiálním nástupem do funkce.

"Neprve chci se všemi lidmi hovořit osobně, nebudu to vzkazovat přes média," vysvětlil.

Podle důvěryhodného zdroje z ČT je Bradáč respektován redakcí. Má pověst férového chlapa, který má i neformální autoritu.

Roman Bradáč od srpna vystřídá na postu ředitele zpravodajské ČT 24 Milana Fridricha, který bude mít na starosti nová média. Z redakce zpravodajství by mohli odejít jen nejbližší spolupracovníci Fridricha jako moderátorka pořadu Hydepark Pavlína Kvapilová.

Bradáč byl v letech 2003 až 2008 zpravodajem v USA, po návratu působil jako šéf kanceláře generálního ředitele ČT Jiřího Janečka. V České televizi pracuje od roku 1994.

Související:
Janečkova restrukturalizace: Fričová skončí ve vedení ČT
Manažeři ČT předložili své restrukturalizační plány
Hájek se opřel do ČT a Moravce, Janeček ho pozval k sobě
Kanálníci nepomohou. ČT bych zrušil, tvrdí Jakl

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…