Vondra na ministerstvu vymetá kostlivce ze skříně

23.07.2010 13:50

Inspekce ministra obrany začala prošetřovat podezřelé zakázky, které zadal úředník Správy vojenského bytového fondu Kajetán Kalivoda. Kalivoda si mohl ovlivněním zakázky přijít až na 11 milionů.

Vondra na ministerstvu vymetá kostlivce ze skříně

 

Inspekce ministra obrany dnes na pokyn šéfa úřadu Alexandra Vondry začala vyšetřovat případ úředníka Správy vojenského bytového fondu Kajetána Kalivody, který podle dnešní Mladé fronty Dnes přes nastrčené společnosti údajně připravil stát o miliony korun. Ředitel Správy zároveň ve čtvrtek podal na Kalivodu trestní oznámení, sdělil ČTK mluvčí obrany Jan Pejšek.


    Vondra podle mluvčího považuje zjištění redaktorů listu za velmi závažnou informaci. Způsob hospodaření Správy vojenského bytového fondu si ministr okamžitě prověří a podrobněji se k celému případu vyjádří v pondělí.

Výběrové řízení za 53 milionů korun

Kalivoda podle MfD vypsal tři výběrová řízení, která s cenou 53 milionů korun vyhrály zcela neznámé firmy. Vzápětí zakázky postoupily Kalivodově společnosti H+V Praha. Ta si na provedení rekonstrukce tří ubytovacích zařízení najala stavební firmu, které slíbila už jen 44 milionů.

Kalivoda z ministerstva odešel na začátku července, kdy bylo jasné, že se případ dostane na veřejnost. Podle MfD připustil, že "zakázky začal", neví prý ale, že skončily u jím spoluvlastněné společnosti. Případ se dostal na světlo, když Kalivoda nezaplatil stavební firmě Globe Estate, která práce na vojenských ubytovnách v Chotusicích, Táboře a zateplení bytových domů v Kozlově prováděla. Její majitel se rozhodl promluvit.

Více čtěte:

Vondra (ODS): Nechci řezat do svalů, jen ubírat na sádle

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…