Dvořáková zůstává předsedkyní Akreditační komise, bývalým ministrům navzdory

23.07.2010 18:05

Vladimíra Dvořáková se na dalších 6 let stala šéfkou Akreditační komise a to navzdory vůli některých bývalých ministrů Fischerovy vlády. Jak se s odstupem času dívá na kauzu plzeňských práv? Stane se podle politoložky TOP 09 nejsilnější pravicovou stranou?

Dvořáková zůstává předsedkyní Akreditační komise, bývalým ministrům navzdory

  Hostem pátečního odpoledního Radiožurnálu byla politoložka a předsedkyně Akreditační komise Vladimíra Dvořáková. Vláda potvrdila Dvořákovou v pozici šéfky Akreditační komise, takže tuto instituci povede dalších 6 let. Dvořáková byla se svým opětovným jmenováním spokojena, protože to naznačuje, že se na příště nemusí bát zveřejňovat nepohodlné kauzy. „Je to dobré poselství pro veřejnost," prohlásila Dvořáková

Někteří členové bývalé Fischerovy vlády nesouhlasili s opětovným jmenováním Dvořákové. Mezi její nejhlasitější kritiky patřil bývalý ministr obrany Barták.  Trnem v oku mu byl především fakt, že Dvořáková informovala o kauze plzeňských práv média. „Co je horší, že se podobné věci na právech dějí, nebo to, že se o nich hovoří?" kontrovala v pořadu Dvořáková

Odebírání titulů

Rektor Západočeské univerzity si nechal udělat již čtvrtou analýzu této problematiky. Tři předchozí prohlašují, že tituly odebírat lze, čtvrtá říká, že to možné není. Přitom ne zcela průhledných škol je víc. Patří mezi ně Vysoká škola finanční a správní v Praze či vysoká škola Jana Amose Komenského tamtéž.

Lze či nelze podvodným studentům odebírat tituly? „Osobně jsem doporučovala zřízení etické komise, která by jména zveřejnila. Otázka odebírání titulů je sporná, ale mělo by se to zkusit. Posléze bude rozhodovat soud," uvedla Dvořáková.

Stane se TOP 09 dominantní pravicovou stranou

TOP 09 fakticky vznikla teprve před rokem. Existuje reálná šance, že se a v dohkledené době stane dominantní pravicovou stranou? Dvořáková si to nemyslí i když připouští, že Silvio Berlusconi v Itálii podobného úspěchu dosáhl. Podle politoložky TOP 09 těží z toho, že naše dvě největší strany ještě stále řeší své vnitřní problémy.

„Obě velké strany prochází vnitřní očistou. ODS se vyrovnává s předchozími korupčními skandály a ČSSD hledá svou tvář. Debata o to, zda má Michal David  vystupovat na akcích ČSSD, která se v tuto chvíli ve straně vede, mi přijde bezpředmětná," uzavřela Dvořáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…