Rozklepaná Borůvková: Žalovala a teď má nahnáno

26.07.2010 8:51

Někdejší „ženské eso“ Jiřího Paroubka – politička Alena Borůvková o víkendu uvedla, že je běžné, že se ženy do politiky dostávají takzvaně „přes postel.“ Jenže sotva to Borůvková vyřkla, tak si uvědomila, že měla mlčet.„Teď mne nové dámy v politice rozcupují,“ lekla se.

Rozklepaná Borůvková: Žalovala a teď má nahnáno

Svá slova o tom, že se ženy dostávají do politiky poněkud falešně, vyřkla Borůvková v pátek. Chtěla tím pomoci Petře Paroubkové, která také tvrdila, že se političky koalice »na vysoké posty a do úřadů dostaly doslova a do písmene intimním stykem«. Teď už ale Alenu Borůvkovou mrzí, že nemlčela.

Podle Borůvkové ale uvedená praxe platí nejen v Česku. „I když u nás je to spíš tradicí než výjimkou. Funkce za postel, běžná praxe. Proto jsem bez jakékoliv funkce a jsem na to hrdá," svěřila se politička, která vede partajní buňku v Lysolajích a je členkou oblastního výkonného výboru ČSSD. Přesto má prý ve straně přezdívku Barbie.

Paroubková podle ní měla ale konkrétně říci, o koho se jedná. „Ale objektivně, napříč spektrem, to by byla show!" uvedla.

Ať na mne naváže nějaká amazonka

Jenže teď se Borůvková zalekla, že něco takového vůbec vypustila z úst.  „Teď mne nové dámy v politice rozcupují," řekla k tomu, co uvedla o dva dny dříve. „Ať nějaká statečná amazonka naváže na můj odkaz. Už takhle to bude průšvih," dodala s tím, že slova Paroubkové škodí snaze o emancipaci žen.

Borůvkové loni těsně unikl místopředsednický post v ČSSD. V tajné volbě pro ni hlasovalo málo stranických členů. Proto se nakonec místopředsedkyní nestala. Tvrdilo se, že Borůvkovou tehdy na post místopředsedkyně navrhla svému muži Jiřímu sama Petra Paroubková. Jestli byl ale její neúspěch ve volbě způsoben tím, že se nechtěla pustit cestičkou běžné praxe, to ale Borůvková nechtěla komentovat.

„Nějaké náznaky byly," připustila jen.

Jandák: Já se přes postel nedostal

Vítězslav Jandák, který v mládí působil ve filmové branži, v níž se také hovoří o tom, že sličné dámy dostávají role jen „přes intimní styk", přísahá, že on se do politiky přes postel nedostal.

"Asi bylo málo ženských. Já tomu nerozumím, vždycky jsem lezl do postele pro potěšení, a nikdy se členkami sociální demokracie. Ale vždycky je něco za něco, za peníze, za úsměv, za sex...," řekl ParlamentnímListům.cz stínový ministr kultury a poslanec ČSSD Jandák.

„Já nemám rád ženský v politice. Vždycky přinesou trochu hysterie, což v normálním životě nevadí, ale do politiky to nepatří. Proto mi vadí ty naše stranické kvóty, kolik musí být ve vládě příslušnic ženského pohlaví. Stejně tak mě štvou všechny ty naše podorganizace. Jsem jednou sociální demokrat, tak na co mladí sociální demokraté, sociálně-demokratické ženy nebo senioři," dodal s úsměvem Jandák.

Čtěte také:

reklama

autor: olb

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…