Paroubek z řecké pláže: Změny v ČSSD? Už je pozdě

26.07.2010 18:45

Česká sociální demokracie se chce změnit. A přichází s novinkami. Dnes například na svém webu oznamuje, že poslanecký klub ČSSD si schválil etický kodex, který obsahuje pokutu až ve výši jednoho poslaneckého platu, tedy 59 tisíc korun hrubého, pokud si zákonodárce zaměstná osobu blízkou nebo si u ní pronajme poslaneckou kancelář.

Paroubek z řecké pláže: Změny v ČSSD? Už je pozdě

K oslovení mladých voličů také již nebude oranžová strana využívat hity Michala Davida, protože chce oslovit mladší voliče. Na mítincích tedy bude spíše zaznívat house nebo techno. V neposlední řadě také změní logo. Podle úřadujícího předsedy Bohuslava Sobotky zůstane skoro stejné, ale oranžová růže se bude více podobat růži. Stínová vláda také mnoho nových tváří nepředstavila..

Za úspěch pravice může kníže

„My jsme proces změny strany zahájili a je jasné, že chceme být určitou alternativou k vládě. Změna však bude v tom, že nebudeme odmítat diskuzi, nemusíme s vládou ve všem nesouhlasit. Mladé voliče oslovit chceme, ale nebude to hudbou, i když netvrdím, že na našich mítincích nikdo nezahraje. Ale nechci se k tomu vyjadřovat. Stínová vláda obsahuje samozřejmě mnoho známých stranických tváří, ale i nové. Musíme zachovat nějakou kontinuitu," řekl ParlamentnímListům.cz volební manažer a poslanec ČSSD Jan Hamáček.

To, že velká část mladých voličů se přiklonila k pravici, konkrétně k TOP 09, Hamáček nijak nepřeceňuje. „Myslím, že tam hrály velkou roli osobní sympatie ke knížeti. Ale myslím, že mladí lidé budou brzy chtít vědět, kam jdou peníze z jejich daní a budou žádat lepší uspořádání státních financí. Samozřejmě k tomu přispěje důchodová reforma a konec podpory stavebního spoření. To se mladší generace dotkne velice citlivě," prohlásil Hamáček.

Zajímavý postup

Strana se zbavila své nejvýraznější osobnosti Jiřího Paroubka. Nové vedení mu vyčítalo příliš agresivní styl politiky. Nemastný, neslaný Bohuslav Sobotka jej podle odborníků však nemůže nahradit. Jak to přijmou voliči, to ukáží komunální volby.

Paroubek je s rodinou na dovolené v Řecku a dění v sociální demokracii jej nijak mimořádně nevzrušuje. „Pokud se strana modernizuje a transformuje tím, že odstřihne Michala Davida a lehce změní logo, je to velice zajímavý postup. Přiznám se ale, že z pláže nesleduji úplně všechny detaily. Jen lituji, že jsme nevyužili nápady pana Hamáčka již dříve. Dneska jsme mohli mít vládu ČSSD a určitě i ústavní většinu ve sněmovně," sdělil Paroubek.


Čtěte také:


Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…