Režisér Vít Olmer poslal dar knížeti. Psí exkrement

28.07.2010 7:29

UVNITŘ VIDEO Během posledních dnů, kdy českou politickou scénou hýbou především škrty na jednotlivých resortech, obíhá sociální sítě několik týdnů staré video z dílny režiséra Víta Olmera.

Režisér Vít Olmer poslal dar knížeti. Psí exkrement

Muž přichází ke své poštovní schránce, kde nachází složenku. Ihned zaplaťte dluh 121 tisíc - podpis Miroslav Kalousek, 1. místopředseda TOP 09. Tak přesně toto video, které pod názvem Hovno pro knížete koluje po českém internetu, věnoval režisér Vít Olmer straně předsedy Karla Schwarzenberga několik dnů před volbami do Poslanecké sněmovny. Média jej tehdy přešla bez většího zájmu.

Nyní, kdy premiér Petr Nečas i ministr financí Miroslav Kalousek hovoří o nutných škrtech na ministerstvech, se video objevilo znovu.

Autor Tankového praporu mlčí

Ovšem skoro tří minutový snímek pokračuje. Muž odchází se svým psem do parku, kde místo papíru pro sběr psího exkrementu použije právě mediálně probíranou Kalouskovu složenku. Tu pak i s jejím zapáchajícím obsahem posílá na adresu předsedy TOP 09 do Michnova paláce.

"Ačkoli je to starý, tak to dneska je hodně aktuální, protože nejdřív Kalousek nutil šetřit lidi, aby ho zvolili, a když ho ti lidé zvolili, tak zase nutí šetřit ministerstva a to může být problém," napsal redakci nejmenovaný čtenář. Vyjádření režiséra Víta Olmera, autora snímku Bony a klid, Playgirls či Tankový prapor se redakci získat nepodařilo.

Co byla Kalouskova složenka?

Dva týdny před volbami rozeslala TOP 09 fiktivní složenku do stovek tisíc českých domácností. V průvodním dopise Kalousek adresáta upozornil, že vypočítanou částku 121 miliard korun lze v příštích čtyřech letech pomocí hlasu pro TOP 09 minimalizovat.

Reklamní kampaň tehdy sklidila silnou nevoli hlavně mezi levicovými politiky.

"Pokud sečteme dluhy, které vznikly za období, kdy M. Kalousek hospodařil spolu s ODS v různých funkcích, pak by lidé měli M. Kalouskovi a P. Nečasovi poslat složenku na 96 600 Kč. Kampaň TOP 09 v podobě složenky zasílané voličům je tak pravdivá v jediném: TOP 09 a celá pravice tím vzkazuje lidem, že to budou oni, kdo zaplatí dluhy, které nezavinili v případě, že budou hlasovat pro ODS, TOP 09 či VV," reagoval tehdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek. 

V souvislostech:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…