Škromach: Klaus má dovolenou každý den, tomu se to mluví

29.07.2010 0:56

Dovolená je prý barbarský přežitek. Tvrdí to alespoň prezident Václav Klaus. Ne všichni politici s ním však souhlasí. Levicoví politici si dovolenou obvykle dopřávají, ale také ne déle než týden. Pravicoví o ní raději moc nemluví. I když premiér Topolánek byl vyhlášený dovolenkář. Jeho návštěvy Toskánska a Sardinie vyústily ve skandál.

Škromach: Klaus má dovolenou každý den, tomu se to mluví

Dokonce i někteří Klausovi skalní obdivovatelé o alespoň krátké dovolené uvažují.  Třeba předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS). „Já jsem neměla dovolenou dva roky, ale tentokrát chci na týden vypnout. Chystám se do Polska nebo do severní Itálie," sdělila ParlamentnímListům.cz jedna z mála skutečných dam v české politice.

Ani poslanec Jan Vidím neplánuje žádné exotické cesty a jako pravý klausovec hned upozorňuje na kraťoučký termín své dovolené. „Já jedu s rodinou, přáteli a jejich přáteli do západních Čech hrát golf," řekl poslanec ODS.

Šlégr čistí hlavu hokejem

Sociálnědemokratický poslanec Jiří Šlégr považuje dovolenou za velice důležitou pro každého, kdo tvrdě pracuje, sám si ji ale letos nedopřeje. „Není to, kvůli tomu, co říká pan Klaus, ale nakupilo se mi moc práce. Chodím si aspoň vyčistit hlavu na hokej. Včera jsem byl na tréninku a dneska půjdu také," prohlásila bývalá hokejová hvězda.

Místopředseda ČSSD Zděnek Škromach tráví dovolenou na Moravě s rodinou přáteli a dobrým vínem. „Panu prezidentovi se to mluví, když má dovolenou každý den. Souhlasím s ním, že nově jmenovaní ministři si dovolenou nezaslouží, ještě za nimi není žádná práce," míní Škromach.

Urban Toskánsko neriskoval

Další z místopředsedů ČSSD, Zdeněk Urban tentokrát nezamířil do Toskánska. Loni tam  náhodou potkal Topolánka s Dalíkem a dalšími lobbisty a byl z toho skandál. „Letos jsem v Chorvatsku a trvám na to, že s Topolem jsem na dovolené nebyl. Šlo o náhodu," napsal Urban sms zprávu redakci. Jeho úhlavní stranický nepřítel David Rath to komentoval slovy: „Letos tam asi moc sranda nebude. Dalík s Topolánkem budou naštvaný a Urban s nimi nebude chtít prožívat splín."

Kristýna Kočí (VV) si chce také alespoň pár dní dovolené dopřát. „Nejspíš pojedu do Jizerských hor, máme tam takovou starou klasickou chalupu. Bez tekoucí vody, tu bereme ze studánky, kamna na dřevo, prostě romantika. Ale pojedu až po 10. srpnu až budou uzavřené kandidátky pro komunální volby," řekla mladá politička.

Čtěte také:
Prezident vládě: Doufám, že dovolená nepřichází v úvahu
Prezident Klaus Bártu nezajímá. Odjíždí na svatební cestu
Urban měl dávno rezignovat, umlčel totiž experta Ratha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…