Kájínek nevraždil. Inspekce případ znovu otevřela

29.07.2010 6:59

Z odposlechů policie vyplývá, že Kajínek nevraždil. Inspekce již několik měsíců prověřuje , zda za dvojnásobnou vraždou z roku 1993 ve skutečnosti nestáli policisté. Právě toto tvrzení vyplývá z odposlechů, které v den vraždy pořídili detektivové, informuje deník Právo.

Kájínek nevraždil. Inspekce případ znovu otevřela

Deník Právo má k dispozici trestní oznámení, ve kterém měl vypovědět jeden z policistů, že byl odposloucháván kvůli jinému případu podnikatel Antonín Vlasák, který si údajně vraždu objednal. "O Kajínkovi přitom v telefonátech nepadlo ani slovo, naopak z nich vyplynulo, že vraždili policisté," říká sám policista.

Trestní oznámení podal v březnu letošního roku rakouský podnikatel českého původu Phillip Janýr, který se v minulosti angažoval například ve prospěch Rostislava Roztočila, odsouzeného na 13 let za vraždu egyptského studenta z roku 1975. Sám Janýr řekl, že se zajímá o případy lidí nespravedlivě odsouzených českou justicí a zároveň sám čelí stíhání.

Vraždili policisté

"On a jeho kolegové odposlouchávali Antonína Vlasáka a další lidi v den vraždy a slyšel, kdo, jak a co. Kajínek  v tom nehrál žádnou roli," uvedl Janýr.

"Musíme počkat, až to vyšetří inspekce, do té doby to nebudeme komentovat," uvedla Klára Slámová, advokátka Kajínka.

Do otevření případu vstoupil dokonce i ministr vnitra Radek John, který chce najít pravdu o Kajínkovi. John se jeho případem zabýval coby reportér pořadu Na vlastní oči na TV Nova. "Já vím jeden konkrétní posun, který by s tím mohl pohnout a ten si pro sebe nenechám, " prohlásil k tomu John. 

Nesrovnalosti a rozporuplné výpovědi

Na doživotí byl Kajínek odsouzen v roce 1998 za to, že v roce 1993 zavraždil na objednávku majitele několika fitness klubů Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Prokoše.

V roce 2000 uprchl Kajínek z přísně střežené vězeňské pevnosti Mírov na Šumpersku a stal se nejhledanějším člověkem v zemi. Po pěti týdnech ho policie dopadla v Praze.

Více čtěte zde:
John se prý bude bít za Kajínka. Dosáhne obnovení procesu?
John už ví, jak pomůže Kájínkovi. Slámová i režisér doufají

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: van

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…