Mareš v Reflexu opět kreslí styk Paroubkových. Hrozí další žaloba?

30.07.2010 0:08

AKTUALIZOVÁNO Reflex se těší na monstrproces ve Štrasburku s Paroubkovými. Štěpán Mareš nakreslil verzi pohlavního styku manželů Paroubkových podle paní Petry s názvem Noc plná intelektu.

Mareš v Reflexu opět kreslí styk Paroubkových. Hrozí další žaloba?

Čím více se Petra Paroubková a Jiří Paroubek brání mediálním útokům, tím více se jim štulcům od novinářů dostává. Potvrzují se tak slova mediálních odborníků, podle kterých nemá smysl se s médii přetahovat. "Víc se vyplácí brát věci s nadhledem," doporučuje například bývalý ředitel společnosti Ringier Tomáš Böhm.

Názornou ukázkou toho je poslední vydání týdeníku Reflex, který vydává právě společnost Ringier. Petra Paroubková se stala tváří titulní strany s otázkou na rtech Víš, s kým spíš?

Stejný komiks v nových kulisách

Navíc se kreslíř Štěpán Mareš vrátil k vyhranému sporu s Petrou Paroubkovou a původní komiks o tom, jak se zrodil nový Paroubek nakreslil znovu, ale v jiných kulisách. Tentokrát se jedná o "verzi Petry Paroubkové".

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek se tak vrátí ze sněmovny a stežuje si, že během předsednictví Unii padla vláda. Petra Paroubková pak v komiksu Zelený Raoul přirovnává svého muže k Masarykovi. Paroubek během pohlavního styku myslí na velikány české demokracie - Karla Čapka, Jana Patočku. T.G.M.

Sám Mareš odmítá, že by byl dvojicí Jiří a Petra fascinován. "Je to jen tečka za celým sporem. Osobně se v tom nepitvám," zdůraznil pro ParlamentníListy.cz. Podle karikaturisty je již tato dvojice nezajímavá. "Naopak, existuje mnoho nových politiků, kteří jsou pro karikování vhodní," dodal.

Zástupce šéfredaktora Marek Stoniš se v editorialu na mezinárodní soud ve Štrasburku těší. Právě tam nyní směřuje se svou stížností Petra Paroubková.

"Každopádně jsme na případný mezinárodní soud zvědavi a vlastně i natěšeni. Kdyby se zvrhl ve zdlouhavý monstrproces, můžeme si spolu s rodinou Paroubkových krátit čas degustací výborných bílých vín," píše v lehkém duchu Stoniš, který upozorňuje na to, že manželství, ale i těhotenství a následné rodičovtsví páru z Lidového domu se stalo pouze marketingovým nástrojem na cestě k moci.

Mareš dodal, že chování manželů Paroubkových je zřejmě reakcí na to, že se ze dne na den stali bežnými občany. "Teprve teď jim dochází, že nejsou ve Strakově akademii. Nemají rauty, ježdění, bodyguardy, majáček," řekl redakci Mareš.


Jak to celé vzniklo:

Kresba: Štěpán Mareš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …