Zastupitelé Prahy 1 budou jednat o odvolání starosty

30.07.2010 8:25

Zastupitelé Prahy 1 by měli projednat odvolání starosty Filipa Dvořáka. Schůzi mimořádného zastupitelstva si vyžádala opozice v čele s Věcmi veřejnými.

Zastupitelé Prahy 1 budou jednat o odvolání starosty

Dvořákovi vyčítají údajné problémy v hospodaření radnice. Starosta obvinění odmítá. Opozice se pokusí sesadit také místostarostu Michala Valentu (ODS).

Filip Dvořák nahradil ve funkci bývalého starostu Petra Hejmu v listopadu loňského roku. Vidí za pokusem o své odolání něco jiného, neboť se domnívá, že pracoval dobře.

„Ke každému bodu, který je mi vytýkán, tak mohu jednoznačně prokázat obrovský posun od závěru loňského roku do dnešního dne. Kolik práce se udělalo. Zároveň jsem také samozřejmě schopen prokázat, kolik práce se neudělalo za roky 2007, 2008, 2009," řekl Dvořák pro Český rozhlas.

Oheň se rozdmychává prý kvůli volbám

„Myslím si, že je to naprosto standardní situace před volbami. Za dva a půl měsíce jsou volby. Věci veřejné na Praze 1 ztrácejí polovinu svých předchozích hlasů. Je to úplně přirozené. Snaží se, jak mohou," dodal.

Jeho předchůdci Hejmovi opozice vyčítala také nedostatky v hospodaření a evidenci majetku městské části. Do čele Prahy 1 tehdy Dvořákovi pomohly právě Věci veřejné.


Odvolat Dvořáka chtěli opoziční zastupitelé již v červnu, nepodařilo se jim ale bod zařadit do programu jednání. Sesazení starosty údajně podporuje i několik občanských demokratů. ODS v Praze 1 řeší vnitřní spory od loňského podzimu, kdy se její část v čele s Dvořákem postavila proti tehdejšímu starostovi Petru Hejmovi. Dvořák pak Hejmu nahradil ve funkci.
    

Jako další bod chce opozice prosadit pronájem bytů v Praze 1.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…