Sobotka: Vyjádření Petry Paroubkové ČSSD nepoškodí

30.07.2010 10:51

Výroky manželky bývalého předsedy Paroubka, že se političky vládní koalice dostaly do funkcí přes postel, podle úřadujícího šéfa Sobotky stranu nepoškodí, uvádí deník Právo.

Sobotka: Vyjádření Petry Paroubkové ČSSD nepoškodí

Sociální demokracie není už dva měsíce po volbách vnímána jako opoziční strana, která by přicházela s nějakými nápady, ale je hodně nenápadná a pokud už se o ní píše, tak v souvislosti s bývalým předsedou Jiřím Paroubkem či jeho manželkou Petrou. Právě ona k sobě připoutala velkou mediální pozornost, když nařkla političky vládní koalice, že se do funkcí dostaly intimním stykem.

Podle úřadujícího předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky však nejde o něco, co by mohlo v očích veřejnosti poškodit stranu. „Vyjádření chápu jako projev zklamání nad rozhodnutím soudu. To je kontext, ve kterém byl tento výrok pronesen," připomíná Sobotka pro Právo, že Paroubková ho vyřkla krátce poté, co prohrála spor kvůli komiksu v Reflexu.

Poslanecký klub ČSSD je největší, přesto má nejméně žen

„Myslím, že dnes už by ho Petra Paroubková pravděpodobně nepronesla. Nemyslím si, že to poškozuje ČSSD. Myslím, že je to spíše vnímáno jako osobní postoj než jako postoj soc. dem. strany. Nicméně i v ČSSD to vyvolalo jistou debatu, která může mít paradoxně i pozitivní výsledky," poznamenává k celé kauze Sobotka.

V této souvislosti připomíná, že poslanecký klub sociální demokracie, který je ve Sněmovně největší, má nejmenší množství poslankyň, což není pro stranu dobrá vizitka. „Čili v tomto smyslu výrok Petry Paroubkové rozpoutal debatu, která koneckonců i uvnitř sociální demokracie může paradoxně přinést i pozitivní reakce," hledá Sobotka to dobré na slovech Paroubkové.

Na jednom z prvních dvou míst kandidátky by měla být žena

Úřadujícího šéfa ČSSD stále mrzí, že strana nemá „povinnou" místopředsedkyni. Pokud by se objevila kandidátka, která by našla podporu v krajských organizacích, tak by se ji sociální demokracie pokusila do funkce zvolit ještě před sjezdem. „Rád bych zavedl debatu o tom, aby na prvním nebo druhém místě každé naší kandidátky do krajů, Sněmovny a velkých měst byla zastoupena žena," přichází Sobotka se zajímavým nápadem.

Jedna žena stojí i za mírným odlivem voličů od ČSSD. Tou je Jana Bobošíková, jejíž Suverenita loví hlasy v podobných vodách jako sociální demokracie, což hrozí i před podzimními volbami. „Příliš se toho neobávám, protože tato strana není silně personálně vybavena s výjimkou paní Bobošíkové. Ale nemůžeme to podceňovat, ve volbách do Sněmovny se ukázalo, že k určitému odlivu hlasů tímto směrem došlo," uvědomuje si Sobotka.

Čtěte také:

Mareš v Reflexu opět kreslí styk Paroubkových. Hrozí další žaloba? 

Líčil Jandák na Paroubkovou? Ne, je moc vychrtlá 

Odborníci odsuzují nekorektní výroky Paroubkové. Měla by mlčet 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…