Odkopnutý Michal David: Proč já a ne třeba Lucie Bílá?

06.08.2010 21:03

V povolební agónii se ČSSD začala zbavovat všeho, co její neúspěch mohlo zavinit. Odnesl to i Michal David, který se v rozhovoru pro týdeník Instinkt diví, proč právě o něm se mluví jako o normalizačním zpěvákovi.

Odkopnutý Michal David: Proč já a ne třeba Lucie Bílá?

Jedním z doporučení, které ČSSD po volbách dostala, bylo i to od agentury CSG, aby se odstřihla od všeho, co navozuje dojem komunistické normalizace, a výslovně přitom zmínila zpěváka Michala Davida. „Zrovna mladej Slávek Jandák, kterej vlastní agenturu, která to napsala ... Jestli jeho táta není normalizační herec, tak už nevím. Divím se, že zrovna ten to takhle rozvíří," bere David útok na sebe i jako součást války v sociální demokracii mezi bývalými a novými.

Nechápe, proč má on nálepku normalizačního zpěváka a ne třeba Lucie Bílá. „Za komunismu zpívala jako o život, tak proč se o ní tak nemluví? Paní Hegerová zpívala pro ODS. Vždyť ale ona byla taky normalizační zpěvačka. Všichni, kdo v té době zpívali, byli normalizační umělci," říká v rozhovoru pro týdeník Instinkt David, jemuž se vyčítá především píseň Poupata pro spartakiádu.

Špínu by na druhé neházel, jak to dělala ČSSD

Když s ním ČSSD oficiálně ukončila spolupráci, přišly mu od všech možných lidí ze strany omluvné dopisy. „Měl jsem při kampani za úkol plnit náměstí. Když jsem někam přijel, tak tam přišlo minimálně 500, 600 lidí a někdy i 2000. To byl můj úkol, který jsem splnil, a oni tam pak mohli mít ty svoje projevy. Že jim to nevyšlo, je jejich věc," poznamenává David.

Sociální demokracii radit nechce, ale myslí, že to v kampani vzala za špatný konec. „Kdybych já byl volebním manažerem, tak bych volil jinou cestu. Ne atak, ale snažil bych se říct lidem, co chceme udělat. Žádné války s jinými stranami. Špínu bych na druhé neházel. Vysvětloval bych jim program," potvrzuje zpěvák, že ani jemu se vyhrocená konfrontační kampaň ČSSD nezamlouvala.

Hašek by byl lepším předsedou, má víc zkušeností

Ze dvou uchazečů na místopředsedy by upřednostnil jihomoravského hejtmana. „Hašek by byl asi trochu lepší, protože má víc zkušeností. Ale uvidíme, jak si chlapci povedou. Sobotku moc dobře neznám. Haška znám a myslím, že je tolerantní a taky schopný," myslí si David, který se o politiku bude zajímat i v budoucnu. „Mám děti, teď i vnuka, a chci, aby se mé děti měly dobře," vysvětluje svou motivaci.


Čtěte také:


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…