Škromach se pouští do vlády: Desátky knížeti, výpalné pro ABL

07.08.2010 9:53

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach zvolil ostrou rétoriku pár dnů před hlasováním o důvěře vládě.

Škromach se pouští do vlády: Desátky knížeti, výpalné pro ABL

"Zatímco ve světě se na charitu skládají miliardáři, u nás je to Nečasovsky obráceně. Ještě desátky pro knížete a bude to dokonalé. A soukromá policie VV to pohlídá. Těšme se, až nám zaklepou na dveře s žádostí o výpalné. Tož dobrý den z Moravy," glosuje dosavadní vládní počínání Zdeněk Škromach na Facebooku.

Podle něj prázdninovou pohodu kazí právě vládní návrhy, jejichž tíži mají nést nejvíce nemocní a senioři.

Škromach tak zvolil ostrá slova před úterním hlasováním o důvěře vládě, podobně jako Jiří Paroubek. Ten slibuje vládním politikům, že si nenechá ujít příležitost, aby na vládě nenechal nit suchou.

"Pánům z koalice pěkně od plic řeknu přímo v Poslanecké sněmovně, co si o jejich vládě a jejich programu myslím," uvedl Paroubek rovněž na Facebooku.

Příznivci Škromacha, který dříve působil jako odborový předák, se obávají, že odboráři proti vládě, která se opírá o většinu 118 poslanců, mnoho nezmůžou.

Budou šaškovat na náměstí?

"Je otázkou, co teď udělaj odbory. O ty železniční obavu nemám,ale co udělá ČMKOS, toť otázka. Jestli míní šaškovat na náměstí, tak z toho si pravice těžkou hlavu dělat nebude," povzdechl si Karel Sanitrák.

Odbory již v pátek vládě vzkázaly, že by si měla nejdřív udělat analýzu příjmů a výdajů a pak teprve škrtat.

"Stát by měl být natolik rozumný, aby si napřed udělal audity na příjmové i výdajové straně. Teprve pak bychom se mohli bavit o daňové reformě. S tím souvisí i to, jakým způsobem je nutno saturovat jakýkoliv systém, ať už důchodový či zdravotní. Základem jsou vždycky peníze," uvedl pro Radiožurnál odborářský boss Jaroslav Zavadil.

Související:

Fotokoláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: azz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…