Voda zastavila vlaky. Stojí i Děčín-Bad Schandau

07.08.2010 20:09

Přívaly vod zastavily železniční dopravu na řadě míst na severu Čech, vlaky nejezdí i na páteřní trati mezi Děčínem a německým Bad Schandau. Trať je neprůjezdná v úseku Děčín - Prostřední Žleb. Informuje o tom ČT 24.

Voda zastavila vlaky. Stojí i Děčín-Bad Schandau

Už dopoledne byl přerušen provoz mezi Libercem a německou Žitavou. V Ústeckém a Libereckém kraji nejezdí vlaky i po několika dalších tratích. Uzavírky potrvají nejméně do nedělního rána.

V Ústeckém kraji zkolabovala železnice mezi Úpořinami a Chotiměří, na trati je naplavená zemina. Mimo provoz je trať Velké Březno - Boletice nad Labem, na kterou se sesula půda. Podobně je na tom trať mezi Českou Kamenicí a Jedlovou.

Náhradní autobusová doprava je na tratích zajišťována autobusy, závisí ovšem na sjízdnosti silnic.

V úseku Benešov nad Ploučnicí a Jedlová je trať pod vodou. Náhradní doprava není možná, zatopeny jsou i silnice. Stromy popadaly na trať mezi Rumburkem a Šluknovem.

Na trati Liberec - Děčín jezdí vlaky jen mezi Libercem a Českou Lípou. Lidé, kteří se chtějí dopravit do Ústí a Děčína, musejí jet z České Lípy do Lovosic a odtud do cílových stanic. Stejně to platí pro opačný směr.

Nejhůř je na tom Frýdlantsko

Nadále mimo provoz je i trať mezi Raspenavou a Bílým Potokem pod Smrkem. Mezi Frýdlantem v Čechách a Jindřichovicemi pod Smrkem a mezi Frýdlantem v Čechách a Černousy nefunguje ani náhradní doprava, silnice jsou zatopeny.

Téměř odříznuté od světa zůstalo Frýdlantsko, kde voda zaplavila nejen centrum Frýdlantu, ale i okolní komunikace. Záplavy si na Frýdlantsku již vyžádaly i lidské životy.

Související:
Téma POVODNĚ ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…