John v Chrastavě pomáhal. I s vyprazdňováním lahve

09.08.2010 8:07

Šéf vnitra John radil obyvatelům povodněmi postižené Chrastavy, jak se v krizové situaci chovat. Musel se na to ale posilnit rumem.

John v Chrastavě pomáhal. I s vyprazdňováním lahve

Bleskové víkendové povodně zaměstnaly nejen záchranáře a hasiče, ale i většinu politiků. Do postižených oblastí zavítal například i ministr vnitra Radek John (VV). Do severočeské Chrastavy přicestoval v sobotu tak, jak se na politika sluší - vrtulníkem a za doprovodu bodyguardů.

Suchý John

Ti mu při návštěvě postižených míst drželi nad hlavou deštník, aby ministr náhodou nezakusil ani desetinu z muk, která zažívají lidé, jimž vodní živel vzal téměř vše.

A ministr zašel v luxusu i dál. Neodolal totiž pozvání místních, kteří jej pozvali "na panáka". S radostí si pak v jedné z nejpostiženějších obcí, kde lidé kvůli povodním přicházeli střechy nad hlavou, automobily i další věci, přihýbal přímo z lahve s rumem. Informaci přinesl deník Blesk.

Časy krále Klacka

Poté, co se John posilnil alkoholem, začal Chrastavanům udělovat rady, jak se během řádění ničivého živlu chovat. "Kupte si tranzistorová rádia," zahájil své školení John, "Když nejde elektřina, jsou lidé bez informací. A pak je to jak za krále Klacka, že jezdí hasiči s megafony," lapidárně dodal šéf vnitra, na němž díky péči bodyguardů neulpěla z vydatného deště ani kapka.

V neděli se pak John zúčastnil diskuzního pořadu ČT Otázky Václava Moravce, kde kritizoval mnohé obyvatele postižených oblastí proto, že neuposlechli výzev hasičů. "Je neuvěřitelné, že lidé odmítají evakuaci. Když to hasiči říkají, tak asi proto, že s tím mají nějaké zkušenosti. Tak, občané, proboha, napříště, poslouchejte, co vám hasiči říkají," rozohnil se v ČT šéf vnitra.

Ten chce v čele resortu bojovat zejména s korupcí ve státní správě a reformovat policii. Nedávno oznámil, že chce propustit až desetitisíce jejích řadových příslušníků, vzápětí však informaci sám popřel.

Více čtěte:

John: Nebude-li někdo umět spořit, bude nahrazen

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…