Nezaměstnaných je zase víc. I kvůli absolventům

09.08.2010 10:49

Ač se situace na trhu práce zlepšovat, v červenci se na Úřadech práce hlásilo více lidí než v červnu. Nejhorší éru v oblasti zaměstnanosti však již prý máme za sebou.

Nezaměstnaných je zase víc. I kvůli absolventům

Na zvýšení nezaměstnanosti měl v červenci vliv zejména příliv čerstvých absolventů. Podíl nezaměstnaných během sedmého měsíce tak vzrostl zhruba o pět tisíc, jejich celkový počet se tak navýšil na 505,3 tisíc. Informaci přinesl jako první server Prvnizpravy.cz

Data týkající se nezaměstnanosti ovlivňuje ale například i situace českého průmyslového sektoru či oživení zahraniční poptávky. Patrný je také jistý posun ve struktuře nezaměstnaných - průmyslové obory nyní vykazují například oproti službám zlepšování situace.

15 uchazečů o jedno místo

Počet nabízených míst se letos prozatím pohyboval mezi 31 a 33 tisíci. V červenci připadalo na jedno pracovní místo 15,1 zájemců.

Jedno z nejhorších období pro český trh práce je ale zřejmě definitivně za námi. Červencové údaje potvrdily zlepšující se tendence a nejiný vývoj naznačují i makroekonomické indikátory ze zahraničí i tuzemska.

Více čtěte:

Nezaměstnanost sešplhala pod devět procent 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…