Hájek: Topolánek měl pravdu. Kalousek je jednička

09.08.2010 20:53

Vicekancléř prezidenta Petr Hájek pochválil nápad ministra financí Miroslava Kalouska zavést povodňový fond, do kterého by občané přispívali obětováním stokoruny, kterou nyní dostávají zpět formou slevy na daňového poplatníka.

Hájek: Topolánek měl pravdu. Kalousek je jednička

Stačil si přitom i zavzpomínat na v hradních kruzích oblíbeného bývalého premiéra a expředsedu ODS Mirka Topolánka a vymyslet, jak zlikvidovat svou oblíbenou lidskoprávní čili humanrightistickou organizaci Člověk v tísni současně s ještě oblíbenější Českou televizí.

Falešný a ideově prázdný Topolánek

„S bývalým předsedou ODS a premiérem Mirkem Topolánkem jsem nesouhlasil prakticky v ničem. Od věcí ideových (přece jen mi trochu vadilo, že žádné ideje nemá) až po formální –pravidelně vidět vedení údajně pravicové strany na tiskovkách ve svetrech a rozhalenkách, div ne s baťůžky, to konzervativci na dobré náladě nepřidá. Skutečný odpor však ve mně budily jeho vulgarity a veřejně prezentovaná oplzlá gesta. Tedy domnělá," uvedl Hájek ve své ironické glose, kterou exkluzivně poskytl serveru ParlamentníListy.cz.

Topolánek měl o Kalouskovi pravdu

„Sám přece řekl, že zdvižený prostředník z řečniště sněmovny ve skutečnosti znamenal ´Kalousku, jsi jednička!´ To jsme se nasmáli! A ejhle - on měl asi pravdu," dodal Hájek.

Plán na zavedení stokorunové měsíční povodňové daně namísto vydání vládních dluhopisů je podle Hájka skutečně geniální. A to prý ze všech stran. Primárně z ekonomické, ale nikoli sekundárně z té vzývané etické. „Copak se najde člověk, který by nechtěl přispět spoluobčanům v nouzi? Nebo který by se v našem politicky vzorně korektním světě to odvážil veřejně přiznat?" ptá se Hájek.

Můžeme zlikvidovat jedním vrzem Člověka v tísni i Českou televizi

Navíc toto řešení podle Hájka otevírá široké pole následných kreativních možností, jak udělat něco pro dobro lidstva. Kupříkladu to může zlikvidovat organizaci Člověk v tísni.

„Když přece budou lidé platit příspěvky na strádající spoluobčany povinně, jistě je ani nenapadne posílat ještě své peníze panu Pánkovi. Souvisí to kupodivu i s Českou televizí. A nejen přes pana Pánka a jeho tajuplný stroj na peníze s ´veřejnoprávním´ molochem zasnoubený. Chce to jen dotáhnout," míní Hájek.

Stálý kalamitní fond z peněz na ČT

Hájek navrhuje vytvořit stálý Kalamitní fond. Naplňovaly by ho miliardy, které takzvaná média veřejné služby, tedy Česká televize a Český rozhlas, vyberou od daňových poplatníků.

„Pro poplatníky by se tak nic nezměnilo, platili by jako mourovatí dál - ale pro bohulibý účel: Pomoc postiženým spoluobčanům a likvidaci televize pana Moravce, vlastně oficiálně Janečka, v jednom. Neboť to je opět pomoc postiženým spoluobčanům. Chce to jen dotáhnout. Já to učiním hned: omlouvám se Mirku Topolánkovi, že jsem mu podsouval zlé úmysly. Kalousek je jednička!" uzavřel svou ironickou glosu Hájek.



Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…