Paroubek chce znovu vládnout straně, tvrdí zdroj z ČSSD

11.08.2010 4:58

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek má prý v plánu návrat do čela strany. Informaci přinesl server Prvnizpravy.cz, který o tom údajně informoval zdroj z Lidového domu.

Paroubek chce znovu vládnout straně, tvrdí zdroj z ČSSD

Paroubek opustil čelo sociální demokracie po květnových volbách do sněmovny. Následně se stáhl do ústraní. Nyní začal být bývalý šéf ČSSD opět velmi aktivní a po návratu z dovolené se naplno vrhl do politického života. Server Prvnizpravy.cz údajně informoval nejmenovaný zdroj z Lidového domu, podle kterého plánuje Paroubek s podporou svého týmu návrat do čela ČSSD.  

"Jiří Paroubek se chce po zemanovsku oklikou vrátit do čela strany. Proto například začal za chyby ostře kritizovat stranické vedení. Chce totiž krajům a okresům ukázat, že za volební prohru není odpovědný a ukázat, že bez něj se ČSSD neobejde. Proto je tak aktivní na Facebooku i ve sněmovně. Na sjezdu se bude opět ucházet o zvolení do čela strany. Pokud jeho plán nevyjde, bude se snažit do čela strany prosadit Davida Ratha," řekl sociální demokrat, který nechtěl být jmenován.

Související:


Paroubek potřebuje přímou volbu

"Volební sjezd ČSSD bude příští rok v březnu. Na podzim se ale bude rozhodovat o tom, zda volba předsedy bude přímá nebo tajná. Paroubkovi by nejvíc vyhovovalo, aby byl předsedou ČSSD zvolen v přímé volbě. Proto ji uvnitř ČSSD bude prosazovat," dodal.

Podle nejmenovaného zdroje prý ČSSD Paroubkovy aktivity už zaregistrovala. Z eventuálního návratu bývalého předsedy do čela strany ale mnozí sociální demokraté prý nadšení nejsou.

"Předpoklady jsou takové, že záměr Jiřímu Paroubkovi nevyjde. Alespoň o tom hovoří první ohlasy z okresů a krajů. Příliš velké nadšení z Paroubkových aktivit totiž ve straně nepanuje. Lidé si dobře pamatují jaké reakce u veřejnosti jeho osoba vyvolávala a nechtějí, aby ČSSD opakovala tak zásadní chybu," řekl nejmenovaný zdroj.

Paroubek odstoupil z vedení strany 29. května. Reagoval tak na výsledky voleb, v nichž jeho strana sice se 22 procenty hlasů zvítězila, neměla jich však dostatek pro sestavení  - byť koaliční - vlády. Strany se okamžitě ujal místopředseda Bohuslav Sobotka.

Už krátce po rezignaci lídra ale z Lidového domu pronikla informace, že Paroubek své rozhodnutí učinil v emotivní atmosféře a pokládá je za předčasné.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…