Šťastný: Nechceme před volbami jen řečnit o primátorovi

10.08.2010 19:14

Lídr pražské ODS Boris Štastný se ještě pár minut po začátku 20 minut Radiožurnálu nacházel na jednání sněmovny o vyjádření důvěry vládě. Posléze prohlásil, že diskusi považuje za věčnou. V rozhovoru obhajoval zejména kandidáty do zastupitelstva hlavního města.

Šťastný: Nechceme před volbami jen řečnit o primátorovi

Předpokládá, že v závislosti na konstruktivních připomínkách by se o důvěře mohlo hlasovat ještě v úterý večer. Debata prý byla věcná. „Události za posledních několik týdnů ukazují, že vláda funguje dobře," myslí si Šťastný.

Kdo nahradí Béma?

V posledních dnech se v médiích poukazuje na to, že ODS nemá žádného silného kandidáta na post primátora Prahy ani na vedení kandidátek. Podle Šťastného by to měli posoudit hlavně voliči.

„Máme na kandidátkách 47 nových tváří, ale zatím nás za to nikdo nepochválil. Dosud jsme byli jenom kritizováni za nasazování stále stejných lidí," poukázal Šťastný na Radiožurnálu.

Podle něj neoznámila ODS kandidáta na primátora záměrně, protože nechce aby se předvolební debaty smrskly jenom na spekulace o to, kdo to bude. Oznámí ho 28. září, což bude stále dost dlouho před volbami. Ve hře jsou všichni čelní kandidáti a Šťastný nevyloučil ani sám sebe.

Známá jména vedou kandidátky

Na přední místa na kandidátkách v pražských obvodech se dostali zpěvák Jan Kalousek nebo hokejista Petr Bříza. Šťastný to vysvětluje tím, že každý bude reprezentovat určitou politiku ODS. Jan Kalousek se bude věnovat kultuře, zatímco Petr Bříza rozvoji města v oblasti sportu.

„Prostřednictvím nositelů volebního programu budeme moci nabídnout pražanům konkrétní podobu naší politiky na další čtyři roky," vysvětluje Šťastný. Dodal že sedmibodový program by měl být představen během měsíce

Úspěch ve volbách?

Odmítl, že by do komunální politiky posílal zcela nezkušené politiky. Poukázal na to, že na předních místech v kandidátkách je nejméně jedenáct lidí se zkušeností z komunální politiky. Ostatní prý mají dostatečné vzdělání a jsou schopní.

Za případný volební neúspěch ponese odpovědnost vedení pražské ODS. „My si automaticky zkrátili funkční období do konce roku, takže účty budeme skládat tak jako tak," prohlásil Šťastný.

Související:

Zpěvák Jan Kalousek se postu primátora nebrání 

Sport a komunální politika jsou propojené, říká Bříza 

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …