Kočí podle Blesku: Chtivá koketa. Nemám čas to číst, reaguje

11.08.2010 6:02

Poslankyně a členka Véček se v posledních dnech stala mediální celebritou. Opírá se do ní zejména bulvár.

Kočí podle Blesku: Chtivá koketa. Nemám čas to číst, reaguje

Čekání na vyslovení důvěry vládě si každý z poslanců krátil jinak. Někteří poslouchali plamenné projevy svých kolegů, jiní - jako třeba šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg - si ve sněmovně během projevu Jiřího Paroubka dokonce zdřímli.

Místopředsedkyně Věcí veřejných Kristýna Kočí však podle deníku Blesk využila dlouhé chvíle čekání plodněji. Věnovala se totiž koketování s mnoha ze svých kolegů a podle bulvárního deníku není vyloučeno, že mezi nimi hledá svého partnera.

Vše pro rodinu

Sama na sebe totiž nedávno ve stranickém listu prozradila, že je rodinný typ a do budoucna si přeje mít spokojenou rodinu se dvěma či třemi dětmi. Zatím jí však chybí to nejpodstatnější - životní partner.

Podle Blesku se tak Kočí po vhodném adeptovi poohlíží i ve sněmovně, kde tráví nejvíce času. A právě svádění svých kolegů se věnovala i před včerejším hlasováním o důvěře vládě.

Hlavička, ručička i více

"V poslaneckých lavicích mladá poslankyně nezahálela a přebíhala jako chtivá včelka. Tu jí kolínko vykouklo na souseda z ODS, tu jí za blonďatou hlavičku něžně držel spolustraník ministr a chvíli poté zase její ručičku žmoulal kolega z TOP 09," zjistil deník Blesk úterní program poslankyně Věcí veřejných.

Kočí je v klidu

Samotnou Kočí nechávají bulvární výpady proti její osobě chladnou. "Mám prioritnější úkoly," uvedla politička pro Parlamentnilisty.cz s tím, že si článek upozorňující na její koketerie  nestihla přečíst. Má prý na programu důležitější věci, například jednání sněmovního výboru.

Deník Blesk, jež je vydáván společností Ringier, má téměř 1,4 milionu čtenářů. Mediální obraz, který kolem Kočí vytváří, jí tak v očích veřejnosti může výrazně uškodit.

Bulvární strategie

Podobně vnímá záměr Blesku i mediální odborník Milan Kruml. "Bulvár využívá tak rád zkratku, věci vytrhává často z kontextu a poslepovává je tak, aby z nich vyčuhovala silná témata jako je nemoc, smrt, narození a sex," uvedl před nedávnem pro ParlamentníListy.cz s tím, že bulvár se v těchto oblastech věnuje stejným tématům jako reklama.

Český bulvár podle Krumla neumí být příliš vtipný a zaměřuje se spíše na negativní kauzy kolem hvězd šoubyznysu či politiků.

"Využívají temných stránek těchto osob, jejich životního zaškobrtnutí v podobě milenek, či nemanželských dětí a to lidí láká," vysvětlil Parlamentnimlistum.cz s tím, že negativní zprávy čtenáře přitahují více.

Více čtěte:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…