Když v "Liďáku" řinčí zbraně, Škromach zůstává v klidu

11.08.2010 18:56

Sociální demokracie po odchodu Jiřího Paroubka z čela strany ztratila svou železnou disciplínu a už nevystupuje jako jeden muž. To již dávno není tajemství. Stejně tak, že na jedné straně stojí úřadující místopředseda Bohuslav Sobotka, podporovaný vlivným Davidem Rathem, na druhé straně místopředseda Michal Hašek, který má v zádech dalšího místopředsedu Milana Urbana. Záhadou však je na čí stranu se přidá oblíbený místopředseda Zdeněk Škromach.

Když v "Liďáku" řinčí zbraně, Škromach zůstává v klidu

Stínový ministr práce a sociálních věcí je u členů ČSSD ve velké oblibě. Dokáže s každým vyjít, stále se usmívá a působí dojmem bodrého Moraváka, kterým skutečně je. Škromach je velice aktivní, jeho kritika vládní politiky nepostrádá pádné argumenty, své politické soupeře neuráží, nenadává jim.

Na své stránce na Facebooku se denně vyjadřuje ke všemu možnému, počínaje sociální politikou, záplavami, počasím až po to, že jde večer v Hodoníně na posvícení. Jediné k čemu se zatím nevyjádřil je, zda stojí na straně Sobotkova nebo Haškova křídla.

Pan tajemný

Není  pochyb o tom, že inteligentní Škromach má situaci ve straně dokonale zmapovanou. „Mám obavu, že pod vlivem povolebních emocí může nastat velmi silný vnitrostranický zápas. Zdá se, že ten proces už započal," řekl už začátkem června. Jakýkoliv náznak sympatie k jedné či druhé straně však nelze zaznamenat.

„Je předčasné o tom hovořit," odpověděl Škromach na dotaz ParlamentníchListů.cz, kdo by se mu víc líbil v čele strany. „Do sjezdu zbývá mnoho času, teď se musíme soustředit na podzimní volby. Jejich výsledek pak může ovlivnit rozhodování o tom, kdo by se měl stát předsedou," prohlásil vyhýbavě Škromach.

Byl vždy loajální

„Já názor pana Škromacha neznám, musíte se zeptat jeho," sdělil David Rath. A naprosto stejně odpovídali i další. Zdá se, že svůj názor si Zdeněk Škromach nechává pro sebe. To nakonec potvrdil jeden z politiků ČSSD, který nechtěl být jmenován.  „Zdeněk Škromach se od roku 1996 pohybuje ve vysoké politice. Byl loajální k Zemanovi, Špidlovi, Grossovi i Paroubkovi. On chce být s každým zadobře. Podle mého názoru nikoho výrazně nepodpoří. I když je pravda, že tentokrát je situace v ČSSD trochu jiná než v minulosti. Pravdou zůstává, že Zdeňkův vliv ve straně je veliký a i mezi lidmi je oblíbený," sdělil politik.

Čtěte také:
Škromach: Klaus má dovolenou každý den, tomu se to mluví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…