Knížák jásá: Volby odrovnaly Paroubka

12.08.2010 23:01

Ředitel Národní galerie Milan Knížák řekl, že pokud nový ministr kultury Jiří Besser vypíše nové výběrové řízení na jeho post, on se do něj už nepřihlásí. Prý také zaslechl, že Riedlbauchova snaha o jeho odvolání byla na objednávku bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

Knížák jásá: Volby odrovnaly Paroubka

Ředitel Národní galerie Milan Knížák se ve čtvrtek sešel s novým ministrem kultury Jiřím Besserem. Jak jejich jednání dopadlo však prozradit nechce. Prý si toto právo nárokoval pan ministr. Osobně se však domnívá, že bude vypsáno nové výběrové řízení na post ředitele Národní galerie. On se do něj už nepřihlásí.

„Přihlásil jsem se do výběrového řízení, které vypsal bývalý ministr kultury Václav Riedlbauch a později jsem litoval. Komise byla dopředu rozhodnutá, pokládala mi nesmyslné otázky a nesnesla mou kritiku. Připadali mi jako pitomci," řekl Knížák v Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Moje odvolání chtěl Paroubek, ještě že je už pryč

Podle jeho slov stál za snahou Riedlbaucha odvolat ho z funkce bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek. „Zaslechl jsem, že to bylo na politickou objednávku Jiřího Paroubka, berte to ale jako takový drb z „Liďáku"," nechal se slyšet Knížák.

Svou nevraživostí vůči ČSSD se ostatně vůbec netají. „Jsem moc rád, že volby odrovnaly Jiřího Paroubka a vyhrála je pravice. To byl nejlepší čin, který se v posledních letech stal. Jiří Paroubek byl zhouba české politiky, návrat k totalitním poměrům," bez ostychu přiznal ředitel Národní galerie.

„Nové vládě přeji aby vydržela dlouho a chovala se standardně. Jako pro většinu populace je pro mě trochu nečitelná strana Věci veřejné, ale přál bych si, aby se ukázala jako normální strana. Doufám, že se jejím ministrům ministrování zalíbí a nebudou chtít shodit vládu," uvedl k politické situaci Knížák.

Styl ODS "Brožová v kalhotech" není dobrý

Milan Knížák nedostal žádnou nabídku od politické strany, aby za ní kandidoval. Prý by ji stejně nepřijal, ani od ODS, ke které má přes svého kamaráda Václava Klause blízko. Nechápe však snahu pražské ODS zapojit do komunálních voleb osobnosti naprosto mimo politiku, jako například hokejistu Petra Břízu nebo zpěváka Jana Kalouska. „Jestli se to snaží dělat takovým tím paroubkovským způsobem alá Brožová v kalhotech, tak to je tedy špatně," prohlásil Knížák.

Více:

Knížák: Nemyslím si, že je do politiky potřeba stále nových lidí

Knížák: Riedlbauch mne ještě o schůzku nepožádal

Ministr kultury vypíše na Knížákův post asi nové řízení

Foto:Kateřina Kašparová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…