Autor letáků proti Paumerovi si nechal vrátit peníze

13.08.2010 18:31

Neznámý muž si v den pohřbu člena odbojové skupiny bratří Mašínů Milana Paumera objednal vylepení plakátů s Paumerovou fotkou a nápisem “ Vrah zůstane vrahem!“

Autor letáků proti Paumerovi si nechal vrátit peníze

Ředitel technických služeb v Poděbradech, kde pohřeb odbojáře Paumera probíhal, ale nechal plakáty okamžitě přelepit. Nyní se autor letáků přihlásil kvůli nedodržení smlouvy o vrácení peněz. Částku 494 korun mu Josef Martinic, který Technické služby města Poděbrady vede, vrátil ze svého.

O mrtvých s úctou

"Vysvětloval mi, že chtěl takto vyjádřit názor. Já mu zdůvodnil, proč jsem jeho plakáty nechal přelepit. Mohl svůj postoj vyjádřit kdykoliv jindy mimo den pohřbu," řekl deníku MF DNES Martinic.

"Pětistovka mě nepoloží. Jinou možnost jsem neměl. Přišel, že se dočetl v novinách, že je dostane zpět, když jsme nedodrželi smlouvu," dodal šéf technických služeb.

Město je ochotno vrácené peníze uhradit z eráru

Starosta města Josef Ďurčanský o Martinicově kroku neměl tušení. Zatím také není jasné, zda město onu částku na výlep řediteli služeb vrátí. "Je to jeho věc, dosud mě o tom neinformoval. Ale snad to nebude problém," řekl po upozornění Mladé fronty Dnes Ďurčanský.

Mašíny vidí každý jinak

Odpůrce skupiny bratří Mašínů si objednal výlep téměř třiceti plakátů s textem „Vrah zůstane vrahem!" a fotografiemi Milana Paumera spolu s jednou obětí odbojářů. Vyvěšení plakátů bylo naplánováno právě na den Paumerova pohřbu, kdy se do města sjelo množství politiků včetně premiéra Petra Nečase. Ten na svém projevu označil zesnulého za hrdinu a přislíbil, že se vláda zasadí o zákonem dané uznání třetího odboje.

Milan Paumer, který se ve skupině bratří Mašínů prostřílel v padesátých letech do Západního Berlína a následně bojoval jako voják US Army v Koreji, zemřel 22. července v Praze. Dožil se tak 79 let.

Čtěte také:

Historici: Mašíni a Paumer se měli více ptát proč 

Nový šéf ÚSTR: VUML jsem nestudoval, kamarády v StB jsem neměl 

reklama

autor: jac

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…