Jen třetina Čechů věří, že vláda zatočí s korupcí

17.08.2010 10:08

Podle průzkumu společnosti GfK Czech si polovina dotázaných myslí, že ministři svá slova o boji s úplatky myslí vážně. Nicméně v reálné výsledky věří jen třetina respondentů.

Jen třetina Čechů věří, že vláda zatočí s korupcí

Průzkum, jehož výsledky přinesly Hospodářské noviny, se uskutečnil koncem července, v rámci akce bylo osloveno 1045 lidí.

Celkem 46 procent Čechů je toho názoru, že nově zvolení politici skutečně hodlají bojovat s korupcí. Dotázaní ale většinou zůstávají skeptičtí, co se skutečné změny k lepšímu týče, v tu věří jen necelá třetina oslovených.

Změna k lepšímu

Dobrou zprávou je, že skepse vůči boji proti korupci je na ústupu. Ještě koncem minulého roku si celých 47 procent dotázaných myslelo, že míra korupce v Česku se v příštích třech letech zvýší. A tomu, že politici skutečně něco tváří v tvář korupční hydře zmůžou, věřily tehdy pouhá čtyři procenta.

Skepse týkající se korupčního prostředí mezi lidmi od roku 2006 soustavně narůstala, nyní jde o první zlepšení situace. Nicméně současná vláda od svého zvolení zatím žádný konkrétní protikorupční krok neprovedla.

Dále čtěte:

Johnův náměstek Moroz najal Pánkovou podezřelou z korupce

Benešová (ČSSD): Slušní lidé jsou z korupce otrávení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…