Joch chtěl pálit gumou do anarchistů. Od té doby je sám terč

18.08.2010 11:32

Pro nynější koaliční vládu může být příjemnou skutečností, že proti ní neprotestují ani zemědělci, ani státní zaměstnanci, ale jen aktivisté, kterým vadí premiérův poradce Joch.

Joch chtěl pálit gumou do anarchistů. Od té doby je sám terč

V klidu může být vláda Petra Nečase, pokud se před Strakovou akademií budou scházet jen takové demonstrace jako dnes. „Nedali si tam totiž sraz ani zemědělci vylekaní krácením dotací, ani státní zaměstnanci, kterým by někdo chtěl sahat na mzdy, ale aktivisté pobouření prostým faktem, že se poradcem premiéra pro zahraniční politiku a lidská práva stane Roman Joch," připomíná Daniel Kaiser v Lidových novinách.

Podle něj je prokazatelný nesmysl, že Jocha vykreslují v doprovodných stanoviscích a textech div ne jako fašistu a nacionalistu. „Jochovi nejde o nějakou etnickou příslušnost, ale o hodnoty, ačkoliv vyhraněné tak, že by je asi nedokázala sdílet ani většina Nečasových voličů," tvrdí Kaiser a připomíná, že Joch ač rodilý Slovák v devadesátých letech hájil až nemilosrdnou linii vůči mečiarovskému Slovensku.

Joch zalitoval, že výtržníci neuslyšeli zvuk nabíjení policejních pušek

Česká krajní levice si bere Jocha za svůj terč od té doby, co před dvanácti lety po útocích výtržníků na pražské prodejny McDonald´s a KFC zalitoval v Lidových novinách, že neuslyšeli zvuk nabíjení policejních pušek. „Nic mu nepomohlo, že explicitně doporučoval nabíjet ty pušky gumovými projektily. Lidem, kteří vedou své svaté války za pokrok, se nadsázka a uvolněnost po cestě často vytrácí, byť by jim třeba rostly dredy do půli zad," míní Kaiser.

Podle něj je Joch především provokatér, člověk, který do veřejné diskuse se zálibou vrací názory vytlačované intelektuální levicí. „Je důvod k radosti, když si premiér tísněný ve vládě silnými koaličními partnery Miroslavem Kalouskem a Vítem Bártou může aspoň na tom malém pašalíku, který je jenom jeho, dovolit být hravý," uzavírá Kaiser svou poznámku.

Čtěte také:

Nečasův poradce: Nejsem fašista. A nejsem proti sexu 

Nečasův  „Antikocáb": Lidská práva znamenají omezení státní buzerace 

Politologové se děsí Nečasova poradce pro lidská práva 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…