Selektuje ČSSD kandidáty na senátory? Hamáček odmítá mluvit

19.08.2010 7:39

ČSSD má prý vytipované kandidáty, kteří mají větší šanci uspět v senátních volbách. Ti mají dostat větší finanční prostředky na volební kampaň. Naopak ti, jejichž šance na zvolení do horní komory parlamentu je mizivá, budou mít před volbami k dispozici méně. Volební manažer ČSSD Jan Hamáček pravdivost informace nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Selektuje ČSSD kandidáty na senátory? Hamáček odmítá mluvit

„Já o vnitrostranických záležitostech hovořit nebudu," řekl ParlamentnímListům.cz Jan Hamáček. Místopředseda strany Zdeněk Škromach, který také kandiduje do Senátu, odmítá, že by byl někdo zvýhodňován.

„Všichni budou mít na startovací čáře stejnou šanci, nikdo nebude zvýhodňován. Jiná věc je, že ti, kteří se probojují do druhého kola volby, dostanou ještě nějaké peníze na další zviditelnění. Tak zřejmě celá ta záležitost s údajným rozdělením na perspektivní a neperspektivní kandidáty vznikla," míní Škromach.

Nikdo není outsiderem

Stínový ministr kultury a poslanec Vítězslav Jandák potvrzuje Škromachova slova. „Všichni kandidáti, se kterými jsem mluvil, mají k dispozici stejné peníze. A není to moc, ale naši kandidáti jsou silní. Vybrali jsme kvalitní lidi a nikdo není outsiderem. Navíc senátní volby se od voleb do sněmovny značně liší. Rozhodně není zapotřebí kampaň za stovky milionů," prohlašuje pro ParlamentníListy.cz Jandák.

Pomluvy a špína

Jandák je přesvědčen, že se na stranu v nejbližší době vytáhne mnoho pomluv a vymyšlených skandálů. Za jednu z vlaštovek považuje článek v Blesku, podle kterého sociální demokracie zaplatila milion Kateřině Brožové za účast ve volební kampani. „Štve mě, jak pořád někdo ČSSD lživě napadá. Jak může paní Kočová vědět, kolik dostala Kateřina Brožová. Copak dělala při kampani ve finančním oddělení?" ptá se Jandák.

Květa Kočová byla mluvčí ČSSD, nyní píše pro deník Blesk právě o sociální demokracii. Jako etický problém to nevnímá. "Jsem přesvědčena, že jako pro novinářku je pro mě výhodné, že mohu psát o ČSSD a využít informace, které mám," prohlásila pro iDnes.cz Kočová.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…