Rath znovu zesměšňuje Bártu. Mezi politiky rozeslal tento text

20.08.2010 5:49

Adam Rykala, Bohuslav Sobotka, František Bublan, Jan Klán anebo také místní sdružení ČSSD Nejdek a Hořovice, ti všichni před několika dny obdrželi pomocí sociální sítě Facebook ironický titulek od Středočeského hejtmana Davida Ratha. Ten totiž svůj sněmovní projev během hlasování o důvěře vládě pojmenoval a začal šířit po internetu.

Rath znovu zesměšňuje Bártu. Mezi politiky rozeslal tento text

Když 10. července kolem jednadvacáté večerní přistoupil k řečnickému pultu David Rath, aby přednesl svůj projev během hlasování o důvěře Nečasovy vlády, sám zřejmě nečekal, jaké mediální následky budou jeho slova mít.

Kauza „smích" pokračuje

Jako první uvedly ParlamentníListy.cz přepis toho, co David Rath řekl. Redakce se zároveň pozastavila nad slovní přestřelkou, která vznikla mezi Rathem a ministrem dopravy Vítem Bártou.


Co řekl David Rath ve sněmovně:

David Rath: Pojďme ale dál. Nevím, kdo to vůbec je, dokonce u komunistů vím, kdo to je. Nevím, kdo je majitelem strany Věci veřejné. Je to pan Bárta, pan Škárka, pan Hrdlička, nevím, co chtějí. John říká velmi jasný populistický program, nic proti tomu, ale když chci s někým jednat, tak chci vědět, kdo má opravdovou moc. Žádná slova opozice.

Vít Bárta: (Z POZADÍ SILNÝ SMÍCH)

David Rath: Zajímavé je, to je trošku z jiného soudku, ale také to stojí za úvahu, vyjádření pana ministra dopravy, který prý se nevyjadřoval k dopravě, ale vyjadřoval se k politice obecně, svým dopisem pro své zaměstnance firmy ABL z ledna 2010. (Smích ministra Bárty.) Pana ministra to zjevně pobavilo, snaží se mne rozesmát svým mužným smíchem. Pane ministře, to se vám nezdaří, já se dovedu ovládat. Vy jste svým zaměstnancům firmy sdělil... to připomíná silvestrovský pořad, pane ministře.


Následovaly další články v seriózních i bulvárních médiích a sestřih vzájemné pře dokonce fanoušci David Ratha publikovali na YouTube.com, kde si jej k dnešnímu dni hned v několika verzích prohlédlo skoro 10 tisíc diváků.

Rathovi fanoušci jsou nadšení

Aby toho nebylo málo, jen několik dnů po projevu David Rath publikoval svou řeč také na sociální síti Facebook. Ačkoli ji předtím nikdy nepojmenoval, tentokrát učinil Středočeský hejtman výjimku a text „Mužný" smích Víta Bárty rozeslal mezi svých 1 482 fanoušků. Nechyběli mezi nimi ani politici, hvězdy šoubyznysu či regionální a místní sdružení sociální demokracie. Desítky pochvalných reakcí na sebe nenechaly dlouho čekat.

"Brilantní vystoupení! ANO, tak to má vypadat. Davide, díky," pochválil Rathova slova poslanec Jaroslav Foldyna. "Moc se mi líbil Váš projev!!! Díky za to, jaký jste! To nemělo chybu. Tleskám. O vládě se radši vyjadřovat nebudu, rostou mi facky na rukou," doplnila Hana Marková. "Proslov hodný levicového lídra," poznamenal fanoušek Robin Šín. Samotný David Rath se do debaty nepřidal, ale jeho aktivita na Facebooku očividně vzrostla. Jen za poslední týden publikoval osmadvacet fotografií, jedno avízo na svou televizní účast a do rodiny svých přátel přidal nových čtrnáct tváří.

Rath má prý na Véčka spadeno už delší dobu

Samotný ministr dopravy Vít Bárta už nechtěl Rathova slova dále komentovat.

Podle dobře informovaného zdroje ze sněmovny má mít David Rath na Věci veřejné spadeno. "Už to řekl několikrát, že se moc těší, až s někým z nich bude sedět ve studiu."

Už před volbami do Poslanecké sněmovny Rath opakovaně útočil na Věci veřejné a jejího předsedu Radka Johna, po volbách si dokonce utahoval ze svatební cesty Víta Bárty a Kateřiny Klasnové.

Více: Klasnová si líbánky neužije, Bárta se drtí dopravu, vtipkuje Rath

"Dopravu má na starosti člověk, který ji, dle pana Johna, právě intenzivně 12 hodin denně studuje. Asi i během svatební cesty, což paní Klasnové nezávidím. Ale třeba si vedle znalostí z teologie rozšíří obzory i o problematiku železnice, což se jí může někdy hodit," uvedl stínový ministr zdravotnictví doslova.

Více:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …