Gott a Mrázek založili spolu nadaci. Praly se tam špinavé peníze?

20.08.2010 10:59

Karel Gott, František Mrázek i Miroslav Provod vložili každý do nadace jeden milion korun. Za tyto peníze jezdily vdovy policistů se svými ratolestmi na dovolenou.

Gott a Mrázek založili spolu nadaci. Praly se tam špinavé peníze?

Nejméně pět milionů proteklo nadací Interpo, kterou v roce 1993 založili kontroverzní podnikatelé František Mrázek a Miroslav Provod společně s dnes už několikanásobým zlatým slavíkem Karlem Gottem. Nadace dostala cejch pračky špinavých peněz, řekl Provod on-line deníku TÝDEN.

Provod obhajuje sám sebe a vznik nadace slovy: "Chtěl jsem někomu nějak rozumně pomáhat." Nadace se zabývala podporou pozůstalých po policistech, kteří zemřou při výkonu služby, řekl on-line deník TÝDEN Provod, který se letos vrátil z vězení.

O svém nápadu se svěřil Karlu Gottovi, s nímž se velmi dobře znal. Byl to právě slavík, který mu prodal svou jevanskou vilu. Jako jediný podnikatel, majitel českokrumlovského pivovaru, František Mrázek neodmítl poskytnout zakladatelský dar.

Milion každý

Karel Gott, František Mrázek tak i Miroslav Provod vložili každý do nadace jeden milion korun. Za tyto peníze jezdily vdovy policistů se svými ratolestmi na dovolenou.

"Mimo tohoto vkladu jsem coby duchovní otec projektu přispíval měsíčně do nadace třiceti tisíci korunami a samozřejmě jsem pozůstalým dal zdarma k dispozici areál hotelu Orlík, v němž jsem tehdy působil na pozici předsedy představenstva," tvrdí Provod on-line deníku TÝDEN. On, ani Gott, ani Mrázek podle něj prý neměli na hospodaření s penězi nadace žádný vliv.

Nadace však neměla dlouhého trvání. Interpo zastupovala řadu kontroverzních lidí a přišlo obvinění z praní špinavých peněz. Karel Gott kvůli tomuto nařčení z nadace vystoupil, a tím přišla o většinu příznivců.

"Po první prohrané bitvě se nikdy nevzdávám, ale pak v televizi proběhl o nadaci šot, kde byly použity záběry z vyzvedávaného prasklého sudu z Orlické přehrady, v němž byly patrné lidské ostatky. Napsal jsem všem maminkám omluvný dopis a společensky prospěšnou charitu pověsil na hřebík," uzavřel kontroverzní podnikatel.

Více:

Švýcarsko lapilo podnikatele Tomáše Pitra

Provod k Pitrovi: On je dravec, ale nedělá nezákonné věci

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: van

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…