Chrochtání při důvěře vládě. Režisér ČT z toho onemocněl

25.08.2010 18:16

Během schůze sněmovny, na níž se projednávala důvěra vládě Petra Nečase, se ve vysílání ČT24 objevil obrazový předěl, který režisér vyplnil příspěvkem z kategorie NO COMMENT. Potíž je v tom, že se v úryvku objevila upoutávka na holandskou soutěž v chrochtání. Někteří poslanci se cítili touto vsuvkou dotčeni a považovali ji za politickou provokaci.

Chrochtání při důvěře vládě. Režisér ČT z toho onemocněl

Celá věc zašla až tak daleko, že se někteří obrátili na předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou, aby zjednala nápravu. Ta se se stížnosti obrátila na generálního ředitele ČT Jiřího Janečka, který si dopis nenechal pro sebe a předal jej Radě ČT.

Na koberečku

Na středeční schůzi Rady České televize se dostala celá záležitost na pořad jednání a na kobereček byl pozván šéf zpravodajské sekce Roman Bradáč. "V žádném případě nešlo o schválnost nebo sabotáž, jak někdo tvrdí, byla to naše chyba a přijímám za ní zodpovědnost," uvedl na zasedání Bradáč.

Chyba v systému

"Chyba vznikla při vkládání příspěvku v momentě, kdy se sněmovna uchýlila k přestávce. Režisér neměl možnost si celý příspěvek na úložném serveru prohlédnout, navíc chyběl jeho přesnější popisek, který by vyjadřoval vhodnost vysílání," hájil kolegu Bradáč. Dále uvedl, že režie už přijala opatření, aby se celý incident znovu neopakoval.

"Ještě dodám, že pan režisér utrpěl kardiovaskulární příhodu, když se dověděl, co způsobil. Nyní je na nemocenské," překvapil radní šéf zpravodajství.

Bradáč byl zároveň vyzván členkou rady Danou Marklíkovou (nyní Ekrtovou), aby se omluvil a dokonce byla navržena pokuta pro ČT.

"Už jsem se mnoha poslancům omluvil a většina mé vysvětlení přijala s humorem," reagoval.

Čtěte také:
Luxusní život šéfa ČT? Přepočítám si to, říká Uhde
Janeček odpovídá Blesku: Na motorce spírám inspiraci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svérázy podnikání a obchodování v Číně. Nahlížíme do zákulisí Expa postsocialistické Evropy

9:01 Svérázy podnikání a obchodování v Číně. Nahlížíme do zákulisí Expa postsocialistické Evropy

REPORTÁŽ Obavy z kopírování výrobků, ale i velká vděčnost za čínskou pomoc. Takové jsou dojmy report…