Paroubek mládeži: Já, papaláš, s vámi půjdu na Nečase

26.08.2010 22:47

AKTUALIZOVÁNO Pár dnů před začátkem školního roku oslovil expředseda ČSSD Paroubek na Facebooku mladé lidi a zeptal se jich, zda nechystají před Úřadem vlády nějakou hezkou manifestaci.

Paroubek mládeži: Já, papaláš, s vámi půjdu na Nečase

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek se na Facebooku obrátil k mladým středoškolákům a vysokoškolákům, kteří se dle jeho slov loni i letos snaživě zapojovali na Facebooku do kampaní a diskusí, kde se nechali vystrašit pádem naší země do řeckých poměrů i návratem komunistické diktatury pod jeho vedením. „Ale píši i těm z Vás, kteří jste osobně navštěvovali mítinky ČSSD před volbami, abyste vlastním tělem bránili, tak jak Vy jste to chápali, obelhávání veřejnosti," uvádí Paroubek.

Připomíná jim, že šéf volební kampaně ODS Ivan Langer a PR agentury s ním spolupracující jen trochu využili pro svou věc jejich neutuchajícího entuziasmu a zápalu pro věc svobody, demokracie a modernity. „Ten Paroubek je papaláš a kolotočář a vlastně horší nežli komunista. A sociální demokracie je něco podobného jako normalizační komunistická strana," ironizuje bývalý šéf ČSSD.

Lepší vyjádření svobodného názoru než házení vajíček ani nebylo možné

Ve stejném duchu pak gratuluje těm, kteří se jistě v dobré víře dostavili na předvolební akce ČSSD, aby jeho osobně, který si nepřeje nic jiného než zkázu naší krásné země, prohnali vajíčky. „Chápu, bylo to tak osvobozující a demokratické. Prohnat komunistického papaláše vajíčky. Lepší vyjádření svobodného názoru snad ani nebylo možné. Muselo se přeci zabránit tomu, aby ho lidé moc nebrali vážně a nevěřili jeho úlisným řečem," píše Paroubek.

Studentům pak připomíná, že před volbami jim dnešní vládní strany slibovaly, že zruší státní maturity. „V jedné diskusi se mnou těsně před volbami dnešní premiér Nečas vystupoval proti státním maturitám ještě rozhodněji a odmítavěji než já. A dnes tohle. Ukazuje se, že podpora dnešních vládních stran ve studentských volbách byla tak trochu, jak to slušně říct, bianco šekem," podotýká bývalý předseda ČSSD.

Celý text Jiřího Paroubka najdete ZDE

Na držení slova jsou dobří jen hlupáci, sociální demokraté

Podle něj to před sněmovními volbami zabralo, ale teď je jiná situace, a tak pánové z koalice už nic předstírat nemusí. „A školné na veřejných vysokých školách? Kdo ho sliboval? No určitě tedy ne ODS a Věci veřejné. Teď se ale změnila situace. V čem? Je přeci po volbách. Na co tedy držet slovo, na to jsou dobří jen hlupáci, sociální demokraté," rozhorluje se Paroubek.

Závěrem studentům nabízí, že je rád doprovodí v průvodu, pokud budou chtít vládě na začátku školního roku připomenout předvolební sliby nějakou hezkou manifestací před Úřadem vlády. „Jsem možná trochu nemoderní, protože si myslím, že sliby, a to i velmi mladým či budoucím, voličům se mají plnit. Ale snad mi to prominete, měnit se už nebudu," uzavírá politik.

Výzvy bývalého předsedy ČSSD zcela jistě mladí nevyslyší

„Že bude mladá generace najednou slyšet na výzvy Paroubka, není pravděpodobné. To musí vycházet zevnitř těch lidí, a to musí mít nějaký přirozený vývoj. Ale politika se opravdu bude v příštích letech víc odehrávat v ulicích a ČSSD tomu musí být přítomna, když ve Sněmovně toho moc dokázat nemůže," glosuje Paroubkovu výzvu pro ParlamentníListy.cz politolog Lukáš Jelínek.


Celý text Jiřího Paroubka:


ČSSD má jako jediná skutečná opozice kritiku vlády v popisu práce, ale více než její výzvy jí budou nenápadně přihrávat voliče kroky vládní koalice. „Až se dopady vládních kroků přelijí z roviny názorů a dojmů do roviny existenční, až se mladí začnou rozhodovat podle svých peněženek, tak bude znát jejich příklon k sociální demokracii. Ale nedokážu si představit, že je teď Paroubek vyzve a oni půjdou protestovat," dodává Jelínek

Čtěte také:

Paroubek si naběhl. Nejsme fanoušci, smějí se na Facebooku 

Paroubek na Facebooku: Nekastrujme si vlastní program 

Paroubek spustil další salvu. Čekal prý trochu vděku 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…